Følg Samsung Electronics Nordic AB

10 år med Samsung Galaxy

Blogginnlegg   •   feb 08, 2019 12:00 CET

Reisen til dagens smarttelefon har vært fylt med fantastiske ideer, store framskritt innen tekniske løsninger og nye standarder for hva som forventes av en telefon. Nå når Galaxy-serien feirer sitt 10-årsjubileum er det en god anledning til å se på hva som har ført oss hit.

Lenge før ordet "smarttelefon" en gang eksisterte, hadde Samsungs utviklere ideer og tanker om hvordan mobiltelefonen kunne brukes til mer enn bare samtaler. Siden selskapet ble grunnlagt i 1938 har Samsung vært drevet av å komme på meningsfulle og innovative ideer, som i sin tur skaper ny teknikk og nye produkter som forenkler menneskenes hverdag. Disse ideene har i løpet av årene blitt utviklet og har ført til banebrytende produkter, som Samsungs TV-telefon 1999, der brukerne plutselig kunne begynne å få deler av underholdningen sin i hånden, og Samsung B600, som gjorde det mulig for brukerne å ta bilder av omgivelsene med telefonens 10 megapiksels innebygde kamera.

(Samsung SPH-M220 1999, Samsung SPH-V200 2000)

I løpet av årene har selskapet ligget i fronten og drevet utviklingen for hva som er mulig å gjøre med en mobiltelefon. I 2002 lanserte Samsung sin True Color Phone og introduserte verden for skjermen active matrix LCD display. Denne skjermen banet vei for de innovasjoner innen bildeskjermteknikk som i dag har blitt synonyme med Galaxy-serien.

Galaxy fødes og utvikles

I mars 2010 presenterte Samsung den første telefonen i den nå velkjente Galaxy S-serien, og har siden den gang gått gjennom en 10 år lang metamorfose der oppgradert teknikk, design og funksjon gjør at den i dag nesten er ugjenkjennelig fra utgangspunktet. Året etter lanserte Samsung også en helt ny type mobil, en smarttelefon med den største skjermen noensinne for sin tid. Denne mobilen inneholdt også S Pen som gjorde det mulig for brukerne å interagere med mobilen på nye måter. På samme måte som introduksjonen av Galaxy S-serien, har Note-serien også levd og blitt utviklet videre selv i dag.

(Samsung Galaxy Note 2011, Galaxy S5 2014)

Men det er ikke bare den tekniske utviklingen det er verdt å ta en titt på. For hvert nye produkt i serien har også Galaxy-seriens økosystem vokst seg større og tatt steg etter steg mot å gjøre et oppkoblet liv mulig. I dag inneholder Galaxy-serien flere funksjonaliteter som man i 2010 ikke trodde kunne være mulig, for eksempel den smarte stemmeassistenten Bixby, sikkerhetsplattformen Samsung Knox og den mobile betalingstjenesten Samsung Pay.

Når vi ser tilbake på de siste 10 årene, er kanskje følelsen at det har gått fort og at utviklingen begynner å nå toppen. Det er ikke tilfelle – Galaxy har bare begynt på sin reise og innovasjonene skaper bare flere muligheter. Vi prøver å se framover i stedet.

(Galaxy S7 2016, Galaxy S8 2017)

I år kommer Samsung til å lansere sitt Infinity Flex Display, en lansering som innebærer en ny tidsalder for smarttelefonen der den bøyelige telefonen ikke lengre bare er en drøm. I løpet av året blir også Galaxy-serien enda mer brukervennlig gjennom introduksjonen av et nytt grensesnitt som gjør det enklere og mer naturlig for brukerne å navigere på telefonen. Samsung sikter også mot å forandre hvordan mennesker er oppkoblet, og har i dag flere forskjellige 5G-patenter. I løpet av første halvår i 2019 kommer de første Samsung-brukerne med 5G-telefon til å kunne oppleve 100 gangere raskere oppkobling.

”Do What You Can’t”

Ved å introdusere Galaxy til verden, åpnet Samsung en uendelig mengde muligheter for mobiltelefonbrukere i hele verden. Når neste steg i smarttelefonutviklingen nå nærmer seg med stormskritt, er en ting sikkert: Samsung kommer til å fortsette med å utvikle meningsfylt teknikk og opplevelser for å hjelpe deg med å gjøre mer av det du elsker.