Følg Samsung Electronics Nordic AB

Innovative Samsung One UI gjør smarttelefonen enklere å bruke

Blogginnlegg   •   feb 18, 2019 16:30 CET

Det er lenge siden smarttelefonen var noe vi bare brukte til å snakke og sende tekstmeldinger. Nå til dags er det en selvfølge at smarttelefonen har et godt kamera og underholdende apper, og at du kan bruke den til praktiske ting som å holde styr på økonomien og betale regninger.

En moderne smarttelefon er ikke bare en smarttelefon, men snarere en følgesvenn vi har med oss overalt.

Ikke overraskende stiller dette høyere krav til hva en smarttelefon skal kunne gjøre, men også til hvor enkel den skal være å bruke. Og det er ikke nok med bare stilig utseende og kreative funksjoner for at telefonen skal være brukervennlig. Man må også se på brukergrensesnittet. Hvordan kan vi gjøre det så naturlig og enkelt som mulig for alle å bruke smarttelefonen sin?

Samsung jobber kontinuerlig med å klekke ut nye innovative ideer og lage relevant teknologi for brukerne sine. For å gjøre de stadig mer innholdsrike dagene til brukerne lettere har vi gitt Galaxy-serien vår et helt nytt brukergrensesnitt. Samsung One UI fokuserer på enkelhet og fleksibilitet og er utviklet for at det skal være så naturlig som mulig å bruke smarttelefonen. Antall forstyrrende elementer er minimert, og grensesnittet har blitt gjort så minimalistisk som mulig. Tanken er at det du ser på smarttelefonen, skal være tilpasset hvordan du faktisk bruker den. Det skal ikke være nødvendig å lete etter funksjonene og appene du bruker mest – de skal bare være der.

Slik fungerer One UI

Hvis du for eksempel skal ringe til noen og taster inn telefonnummeret, forsvinner andre menyvalg som ikke har noe med telefonnummeret å gjøre. I stedet vises nye valg som for eksempel lar deg opprette en ny kontakt eller starte en videosamtale. Det som ikke er relevant der og da, fjernes ganske enkelt for ikke å distrahere deg.

Det nye brukergrensesnittet er også tilpasset de store skjermene som har blitt synonymt med nyere smarttelefoner. For å gjøre det enklere å bruke store smarttelefoner med én hånd deler One UI skjermen på midten. På den øverste delen av skjermen vises innhold som bilder og tekst, mens den nederste delen lar deg samhandle med telefonen. Dermed har du alle kommandoer innen rekkevidde – også med én hånd.

Når det gjelder skjermen, har vi også lagt til en rekke etterspurte funksjoner. Nå til dags bruker vi smarttelefonen overalt: ved frokostbordet, når vi spiser lunsj, og i sengen. Med tanke på hvor mye vi bruker og ser på den, er det også viktig at den ikke er anstrengende for øynene, spesielt når det er mørkt. Derfor har Samsung One UI også en justerbar nattmodus som lar deg justere skjermens fargetone, lysstyrke og kontrast. Tanken er at du skal kunne bruke telefonen når som helst på døgnet uten å måtte myse mot skjermen.

Smarttelefonen er nesten alltid med oss, den har kommet for å bli, og den vil bare bli bedre og bedre. Vi kommer ikke bare til å fortsette å gjøre produktene våre bedre, raskere og kraftigere. Vi kommer også til å gjøre dem mer og mer brukervennlige. Alt vi utvikler, utvikles med brukernes beste i tankene. Teknologien vår skal være innovativ og relevant, og vi er stolte over å kunne presentere Samsung One UI.