Følg Samsung Electronics Nordic AB

Smarte ting for en enklere hverdag

Blogginnlegg   •   aug 29, 2019 11:00 CEST

Samsungs SmartThings forenkler hverdagen din, men hvordan er det egentlig å bo i et Smarthjem? Oscar Nöjd, forretnings-utviklingssjef for Samsung i Norden forteller oss om mulighetene i appen og hvordan han selv bruker den.

Forestill deg at du sitter på jobben. Det er fremdeles noen timer til du slutter, og selv om du ikke ser frem til ettermiddagsrushet ser du i det minste frem til å komme hjem. Du planlegger å spise noe godt, slenge deg ned på sofaen og bare ha litt tid for deg selv. Helt til du innser at du har oppgaver som må unnagjøres. Den gode middagen du drømmer om kommer ikke til å lage seg selv uten de riktige ingrediensene, og du har ingen anelse hva du har hjemme, så det virker som om du først må dra hjem for å sjekke - og så ut igjen for å handle. Allerede nå ser du hvordan kvelden forsvinner foran øynene dine. Men i stedet for å begynne å stresse med dette henter du frem mobilen, åpner Samsungs SmartThings-appen og ser med det samme hva du har i kjøleskapet Samsung Family Hub slik at du kan handle uten omveier - på vei hjem.

Oscar Nöjd, som er forretnings-utviklingssjef hos Samsung i Norden bruker selv SmartThings og har her delt sine tanker og erfaringer med appen - med deg.

Hei, Oscar Kan du beskrive hva SmartThings er?

SmartThings er fremfor alt en måte å forenkle små og store hendelser i hverdagen på ved å legge til rette og skaffe seg kontroll gjennom å koble sammen saker i hjemmet. Et eksempel kan være at lamper tennes automatisk når du åpner ytterdøren eller at du kan slå på varmen på hytta mens du kjører dit, slik at det er varmt og deilig når du når frem.

Hvordan har det seg at du begynte å bruke SmartThings. Hva var situasjonen som gjorde at du kjente behovet?

For meg oppstod nysgjerrigheten da jeg oppdaget hvordan andre forenklet hverdagen ved hjelp av SmartThings. Med SmartThings var steget ganske lite å komme igang med av tre årsaker. For det første er det veldig enkelt å selv skape scenarier i appen, dvs. ulike situasjoner som at lamper slukkes og maskiner slås av når jeg drar hjemmefra. For det andre kan man begynne i liten skala og kun teste for senere å bygge ut, og sist, men definitivt ikke minst, fungerer det med alle smartenhetene dine hjemme (og det viste seg å være flere enn jeg trodde!).

Er det enkelt å installere? Hva koster det til syvende og sist?

Ja! For å komme igang trenger du kun et SmartThings-nav og appen på mobiltelefonen din - da kommer du igang med den enhetene du sikkert allerede har hjemme. Siden kan du, etter behov, bygge på med flere enheter og sensorer fra SmartThings. Navet koster 899 kr og senere kan du bygge ut ditt Smarthjem alt ettersom det passer deg. Å skape noen av de vanligste scenariene koster egentlig kun et par tusenlapper.

Hvilke funksjoner har du aktive akkurat nå?

Jeg har bygget to av mine favorittscenarier, ett for morgenen og ett for når jeg kommer hjem fra jobb. Om morgenen har jeg sørget for at belysningen tennes langsomt og at frokost-TV blir slått på - og dessuten er kaffemaskinen klar til å startes fra sengen.

Hva synes du er det beste med SmartThings?

Jeg setter pris på hvordan SmartThings setter meg i førersetet for hverdagen, at jeg kan bygge scenarioer som forenkler repeterende rutiner og at jeg selv kan bestemme hva jeg kopler opp gjennom for eksempel å bruke SmartThings-støpselet, som er en kontakt som gjør at produkter som ikke er innebygget med Smartteknologi fra fabrikken konfigureres til nettopp det.