Følg Samsung Electronics Nordic AB

Samsung lanserer SmartThings i Norge

Pressemelding   •   jun 25, 2019 09:00 CEST

Vil du styre belysningen hjemme direkte fra mobilen, eller være trygg på at kaffemaskinen slås av når du låser ytterdøren? Det, og mye mer, blir mulig med SmartThings som gjør det enklere for deg å komme i gang med smart trådløs teknologi i hjemmet. SmartThings er et åpent økosystem som bygger på den nye Smart Hub V3 som kan koble seg til Samsungs produkter og tusentalls andre smarte produkter fra ulike produsenter.

Oslo, 25. juni 2019 – Samsung lanserer i dag SmartThings i Norge. Navet i løsningen er nye Smart Hub V3. Den er enkel å installere og kan kobles opp mot Samsungs produkter – telefoner, tablets, hvitevarer, smart-TV, lydanlegg, varme og belysning. Ved hjelp av hub-en, sammen med de smarte sensorene og adapterene i SmartThings-serien, kan dine favorittprodukter enkelt styres og automatiseres via appen. Med nye Smart Hub V3 kan du opprette scenarioer og koble sammen flere enheter slik at de samhandler. Det betyr at du kan kombinere musikk og lys, eller stille inn belysning i rommet for ulike behov – slik som TV-titting.

Små ting som gjør livet enklere

Samsung drives av å skape innovasjoner som gjør hverdagen enklere. Gjennom årene har vi skapt nye teknologiske løsninger som flytter grensen for hva som er mulig.

Nå kan du designe ditt eget smarthjem med de funksjonene du ønsker. Du kan begynne enkelt, som å styre belysning via telefonen, bygge ut smartfunksjoner som avlaster deg fra husarbeid, til å sikre at hele ditt hjem fungerer slik det skal. Det finnes mye å oppdage.

–Med SmartThings vil vi forenkle folks hverdag, hjelpe de med å spare tid og energi, og bidra til et tryggere og mer bærekraftig liv. Jeg bruker SmartThings blant annet for å varme opp hytta før jeg kommer dit. En bra start for å komme i gang er å åpne SmartThings-appen og se hvor mange smarte produkter som allerede finnes hjemme hos deg. Mange har nok flere smarte produkter enn de tror, sier Daniel Kvalheim, Technical Account Manager hos Samsung Norge.

I Samsung sin produktserie SmartThings inngår en rekke ulike sensorer, kameraer og enheter som gjør hverdagen enklere. Med SmartThings kan du for eksempel motta en melding på din mobil eller TV når klesvasken er klar, eller du kan bestemme at belysningen automatisk tilpasses et visst nivå på kjøkkenet om morgenen. I SmartThings inngår også smarte adaptere som gjør at du kan inkludere enheter som bruker stikkontakt i ditt smarte hjem. Eksempelvis kan kaffemaskinen automatisk slås av når du stenger ytterdøren og forlater huset.

SmartThings – med støtte for smarte produkter fra flere produsenter

Nye Smart Hub V3 og SmartThings-serien støtter både ZigBee och Z-wave, som gjør at de fungerer med de fleste smartprodukter. Samsung SmartThings er en av de største åpne økosystemene for IoT på markedet og har støtte for flere enn 4000 produkter fra over 50 andre varemerker. I SmartThings-appen kan du koble disse sammen og skape scenarioer som kombinerer smartproduktenes funksjoner. Du kan teste deg fram og koble sammen så mange enheter du ønsker ut ifra behov, og skape en egen smart-hjem-løsning som møter akkurat dine behov.

–Vi tror at åpenhet og samarbeid er en forutsetning for innovasjon og utvikling. SmartThings er derfor et åpent økosystem der du som bruker kan koble sammen en rekke produkter fra Samsung, men også andre varemerker. Med SmartThings-appen blir det enkelt å få godt overblikk, samt å få dine smarte produkter til å forenkle din hverdag, sier Daniel Kvalheim, Technical Account Manager hos Samsung Norge.

Høy sikkerhet med Zigbee og Z-Wave

Med SmartThings kan brukeren alltid kjenne seg trygg, ettersom produktene som kobles til Smart Hub gjør dette via Zigbee eller Z-Wave og følger de sikkerhetsstandardene som er satt av Zigbee Alliance og Z-Wave Alliance. Smartprodukter kan til og med kobles til SmartThings via et lokalt nettverk (LAN) eller via en sky-til-sky-løsning, som da krever en integrering og sertifisering mot Samsung SmartThings. Smart Hub har flere sikkerhetslag i selve hub-en, der det første laget er hardware slik som i Samsungs telefoner. Dette innebærer at kun personen som eier produktene har tilgang til data som er koblet opp.

SmartThings-appen fungerer med både Android og iOS, og kan lastes ned gratis fra Google Play eller App Store. Appen kan brukes på din mobil, tablet eller fra kjøleskapet Samsung Family Hub. SmartThings og Samsung Smart Hub V3 er nå tilgjengelig på https://www.samsung.com/no/, samt hos Samsungs forhandlere. For mer informasjon om priser og produkter: https://www.samsung.com/no/smartthings

Om SmartThings:

SmartThings er den enkleste veien til et smart hjem. Med SmartThings blir det enkelt å koble sammen og håndtere dine enheter fra avstand eller i hjemmet. SmartThings er markedsledende innen forbrukerløsninger for IoT, og den åpne plattformen kobler sammen enheter, produsenter og tjenester for å skape ett av verdens største. SmartThings lanserte i 2012 og har sitt hovedkontor i Mountain View, CA og er et datterselskap til Samsung Electronics. For mer informasjon: www.smartthings.com


Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologi. Bedriften omdefinerer verden for TV, smarttelefoner, wearables, nettbrett, kameraer, digitale apparater, skrivere, medisinsk utstyr, nettverkssystemer, og halvledere og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsungs nyhetsrom på news.samsung.com