Følg Samsung Electronics Nordic AB

Tiltrekningskraften i nordisk innovasjon

Blogginnlegg   •   des 21, 2018 07:00 CET

Innovative ildsjeler fra hele verden flokket nok en gang til Finland. 20 000 personer, 3100 oppstartsvirksomheter og 1800 investorer fra 130 land besøkte Slush – et av Europas største arrangementer for entreprenører og oppstartsvirksomheter – 4. til 5. desember. Det var to intense dager fullspekket med spennende seminarer, herlige folk og mye latter. Det er noe spesielt med det å være omgitt av så mange innovative entreprenører, og vi er svært glade for at vi ble med på Slush 2018.

«Forbrukerne våre i Norden vet at vi har innovative mobiltelefoner, TV-er, skjermer, kjøleskap, ovner og vaskemaskiner i verdensklasse. I løpet av Slush kan vi vise frem nye sider av oss selv som foretak: Hvordan vi jobber med oppstartsvirksomheter i praksis, og hvordan disse bruker produktene våre i sine løsninger. Når ulike deler av Samsung kommer hit til Helsingfors fra hele verden, er det fordi vi i Norden anses å sitte på en gullgruve i form av fremtidsrettede oppstartsvirksomheter som har ideer, produkter og løsninger som kan forandre verden. Vi har tro på konseptet "åpen innovasjon" og ønsker å samarbeide med oppstartsvirksomheter for å sikre at vi fortsetter å levere innovative, inspirerende og funksjonelle produkter som oppfyller forbrukernes behov.» Eva Carrero, Corporate Marketing Director hos Samsung Nordics.

Sammen med investorene, innovatørene og samarbeidspartnerne våre fra hele verden la vi ut på jakt etter unge bedrifter med med ferske innovasjoner innenfor blant annet AI, IoT og VR. Vi var også stolte over å kunne vise frem eksempler på vellykkede løsninger vi har fått til sammen med samarbeidspartnerne våre gjennom åpen innovasjon. I tillegg arrangerte vi workshoper innenfor temaene «impact start-ups», digitalisert læring og sunn bruk av teknologi. Det var full rulle for Samsung disse dagene – akkurat slik vi ønsket det!

Kollegaer fra verden over kom som sagt til Slush, og vi passet på å få en prat med Christina Bechhold Russ fra Samsung NEXT. Christina er ansvarlig for og håndterer alle investeringer som Samsung NEXT gjør i Europa, og vi grep sjansen til å spørre henne om hva hun tror er årsaken til at Europa og Norden lokker til seg så mange mennesker fra hele verden.

Hva er det som får Samsung NEXT til å ville investere i Norden?

«Europa har et veldig støttende økosystem – folk vil vite hva som skjer, og støtter ivrig opp om nye ideer. Ettersom Europa er så flerkulturelt og rikt på mange ulike typer innovasjoner, har vi hos Samsung NEXT valgt å fokusere på områdene der vi ser for oss at vi kan finne fantastiske muligheter. Derfra leter vi mer spesifikt etter bedrifter i bransjer som vi tror vil være relevante og vokse i fremtiden.

En rekke svært vellykkede bedrifter kommer nettopp fra Norden. Dere i Norden er teknisk begavet og har fantastiske universiteter. Og ettersom det allerede finnes så mange fremgangsrike bedrifter der, finnes det også folk som kan bli fremtidige mentorer. Folk vet at de kan starte opp virksomhet i Norden, fordi det finnes både muligheter og investorer som er villige til å satse på dem. Jeg tror kunnskapen om at det allerede finnes mange begavede mennesker her, gjør at flere ønsker å komme hit og satse på samt investere i nye ideer.»

Hva ser Samsung NEXT på akkurat nå? Hva er fokusområdene for investering?

«Akkurat nå fokuserer vi på områder innenfor AI, machine learning, tingenes internett – IoT, cyber security, digital helse, forbrukervern og gaming. Sistnevnte er ekstra interessant akkurat i Norden, ettersom det her er veldig stort. Gaming er dessuten i seg selv en veldig spennende teknologi som kan utvikles på mange ulike måter, og det er interessant å følge med på denne utviklingen. IoT er også svært interessant akkurat i Norden. Det er et område som krever ingeniører med talent og utdanning, og dem finnes det flust av her.

Når vi ser etter bedrifter å investere i, er vi på utkikk etter de som er inne i sin første fase og nylig har begynt å lete etter investorer. Vi ønsker å være med disse bedriftene fra start av og følge dem på reisen etter hvert som de vokser. Vi er langsiktige investorer: Vi er med fra begynnelsen og vi følger opp og verner om forretningsrelasjonene våre ved å gi støtte hele veien.»

Kan du avsløre hvor mange bedrifter dere per i dag har investert i rundt om i verden?

«For øyeblikket har vi 92 oppstartsvirksomheter i porteføljen vår, og det kommer til å skje mye i 2019!»