Gå videre til innhold
Bidrag som monner for Lær Kidsa Koding

Pressemelding -

Bidrag som monner for Lær Kidsa Koding

Endelig er ferien over, og kidsa i kodeklubber over hele landet kan fortsette å lære mer om programmering. I 2015 skal teknologi-initiativet Lær Kidsa Koding tilby kurs til enda flere ivrige elever. Elektronikkgiganten Samsung har gått inn som langsiktig samarbeidspartner, og gjør det mulig for grasrot-organisasjonen å gjøre sin første betalte ansettelse.

- Så langt har all kursingen og mye av det administrative arbeidet vært frivillighetsbasert, nå kan vi endelig profesjonalisere oss og få til mye mer. Faktisk regner vi med å doble aktivitetsnivået med en slik ansettelse, så dette er et bidrag som virkelig monner. Det skal bli godt å bruke de frivillige til å gjøre det de liker best; lære de unge hvordan de kan bruke teknologi på en skapende og kreativ måte. Vi er utrolig glade for å ha Samsung med på laget, sier Torgeir Waterhouse, en av initiativtakerne bak Lær Kidsa Koding.

Viktig for fremtiden
- Lær Kidsa Koding er et initiativ vi opplever som avgjørende for å lykkes i fremtidens teknologiverden. Barn og unge som kan programmering har et verdifullt grunnlag for videre læring, og til å påvirke utviklingen videre. De kan være med på å skape digitale tjenester fremfor å forbli rene konsumenter. Dette er viktig for Samsung å støtte oppunder, sier Even Amdal, landesjef i Samsung Norge.

Samsung er en driver for teknologiutviklingen over hele verden, og ønsker nå å bane vei for en ny generasjon innovatører og teknologiinteresserte også i Norge. I Læreplan for kunnskapsløftet (LK06) er digitale ferdigheter den eneste av de fem grunnleggende ferdighetene som ikke har egen dybdeundervisning. – Vi synes det er viktig å bringe informatikkundervisning inn i skolen, og vi er stolte av å kunne bidra til å trappe opp satsingen på digital kompetanse blant unge, fortsetter Amdal. Lær Kidsa Koding representerer akkurat den typen samarbeid Samsung ønsker å etablere i fremtiden også – lokale og dyktige ildsjeler som er med på å utvikle en bredere forståelse for hvordan teknologi skaper muligheter i dag og for fremtiden.

Samsung har etablert tilsvarende samarbeid også i Finland. I november inngikk de en avtale med Mehackit, som tilbyr faglige ressurser og workshops for skoleelever på barne- og ungdomstrinnet – til stor suksess.

Alle kursene til Lær Kidsa Koding er gratis, og studiemateriellet er tilgjengelig for alle på nettsidene www.kidsakoder.no. I tillegg bistår de til å legge inn informatikk i undervisningen og gi faglig utvikling til lærere.

Visste du at:

  • Elever som lærer grunnleggende informatikk får ofte bedre resultater i matematikk.
  • Nesten ingen av barneskolene i Norge tilbyr undervisning i programmering.
  • Informatikk står på, eller kommer snart til å stå på pensum for grunnskolen i mange land, inkludert Kina, Estland, Storbritannia og Australia.
  • Alle elever, selv i barneskolen, kan lære grunnleggende informatikk. Likevel får nesten ingen undervisning i det.


Lær Kidsa Koding:
Lær Kidsa Koding er en frivillig bevegelse som ønsker at barn og unge skal være i stand til å forstå og mestre det digitale samfunnet. I tillegg ønsker de å bidra til å øke den digitale kompetansen generelt, og ikke minst rekrutteringen til IT-yrkene, ved å inspirere barn og ungdom i hele Norge til å lære seg å programmere og være skapende med teknologien. For mer informasjon, besøk www.kidsakoder.no.

Emner

Kategorier


Samsung Electronics Co Ltd, Korea er en global leder innen teknologi og komponenter. Gjennom kontinuerlig innovasjon utvikler vi SMART-TV, smarte telefoner, tablets, PC-er, skrivere, kameraer, hvitevarer, medisinsk utstyr, halvledere og LED-løsninger. Vi er også ledende innen utvikling av tingenes internett gjennom blant annet våre digital helse og smarte hjem-initiativer. Samsung har 307 000 medarbeidere i 84 land. For mer informasjon besøk www.samsung.no og vår offisielle blogg global.samsungtomorrow.com.

Kontakter

For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Anja Aasegg Johannesen Gjelder journalister +47 916 16 329
For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Martin Grevstad Gjelder journalister +47 913 91 244
For pressehenvendelser vedrørende TV og lyd, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende TV og lyd, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Sandra Dvergastein Gjelder journalister +47 468 44 397
For pressehenvendelser vedrørende monitor, minne og hvitevarer, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende monitor, minne og hvitevarer, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Tobias Gausemel Backe Gjelder journalister +47 975 47 778