Gå videre til innhold
CES 2015: Samsung spiller musikk i 360 grader og revolusjonerer Smart TV

Pressemelding -

CES 2015: Samsung spiller musikk i 360 grader og revolusjonerer Smart TV

TV og musikk i fokus når Samsung tar plass på CES i Las Vegas

Las Vegas, 5 januar 2015 – 2014 var året da TVen ble buet, multiroomhøyttalerne tok over den trådøse lyden og Smart TV ble en selvfølgelig del av vår TV-opplevelse. Vi er nå i startgropen av det nye året, og på CES i Las Vegas viser Samsung frem nyhetene som skal komme i 2015. Hva sier du til en TV som snakker med mobiltelefonen din, eller en Curved monitor med bildeforholdet 21:9?

Her kommer et utvalg av det Samsung viser på CES 2015.

Samsung SUHD – en fargesterk nykommer med smartere innhold
Årets TV fra Samsung

2015 blir året Samsung setter en ny standard for førsteklasses TV-titting. Med en miljøvennlig nanokrystallteknikk og en smartere bildemotor oppnår Samsung SUHD-TV banebrytende fremskritt for TV-skjermen. Samsung SUHD analyserer bildenes lysstyrke for å minimere unødvendig energiforbruk, samtidig som den gir tydeligere kontraster. Slik blir den sorte fargen mer sort og lysstyrken enda lysere. I tillegg kan den tilby seeren opp til 64 ganger mer fargeuttrykk enn vanlig TV. Som alle Samsungs TV-modeller fra 2015 bygger SUHD på det egenutviklede operativsystemet Tizen, og er smart nok til å skalere opp innhold fra både HD og full HD til SUHD-oppløsning. Samsungs nye SUHD kommer i tre modeller: JS9500, JS9000 og JS 8500 i størrelser fra 48 til 88 tommer. Alle har den revolusjonerende buede formen og en stilren designramme som gjør TV-en vakker på en hvilken som helst vegg.

Samsung tar Smart TV til et nytt nivå med operativsystemet Tizen
En TV så smart at den snakker med din Samsung-mobil

Forenklet navigering, nedstrippet grensesnitt, integrert underholdning med spill og film, samt flere muligheter enn noen gang tidligere. Det er de store nyhetene når Samsung tar den smarte TV-en til neste nivå med 2015s nye line-up med Smart TV. En stor forskjell sammenlignet med tidligere er at Smart Hub nå vises på én og samme side. Det gjør det enklere å navigere mellom ulike apper, og steamingtjenester og annet innhold blir lettere tilgjengelig. For eksempel vises anbefalinger tilpasset deg, eller serien du så på sist. Dessuten har muligheten til å synkronisere andre enheter med TV-en blitt videreutviklet. Med WiFi Direct er det enkelt å dele innhold fra en smarttelefon til TVen eller vice versa, med bare et klikk. TVen er til og med så smart at den på egen hånd leter etter oppkoblede Samsungmobiler i nærheten. Samtlige smarte TV-modeller fra 2015 bygger på operativsystemet Tizen.

Omsluttende lydopplevelse med multiroomhøyttalerne WAM7500 og WAM6500
Nytt høyttalerkonsept fyller hele rommet med trådløs lyd

Samsung øker sin satsing på trådløs lyd med lanseringen av to nye multiroom høyttalere. Med lanseringen av WAM7500 og WAM6500 presenterer Samsung et helt nytt konsept innen lyd. Til forskjell fra konvensjonell lydteknikk som sprer lyd i én retning tilbyr WAM7500/6500 noe helt nytt. Den sprer nemlig lyden 360 grader og fyller rommet med bass og diskant i perfekt balanse. Det er Samsungs egen Ring Radiator-teknologi som gir samme rike lydopplevelse uansett hvor i rommet du befinner deg. Høyttaleren lanseres i to versjoner, en stasjonær og en flyttbar med innebygget batteri. Selvfølgelig kobles de trådløst til Samsungs TV, soundbars og smarttelefoner, og kan i tillegg kobles sammen med de nåværende høyttalerne som ble lansert i 2014.

Samsung lanserer også en ny linje buede soundbars med seriene 6000, 6500 og 8500. De passer formen på Samsung Curved TV i størrelsene 45 til 78 tommer, og sikrer et helhetlig inntrykk i stuen. Med ekstra høyttalerelement på sidene har 8500-serien støtte for 9.1-kanals lyd, som øker den omsluttende opplevelsen ytterligere.

Curved Monitor SE790C med bildeforholdet 21:9
Multimedia-monitor som fanger øyet og øker underholdningsverdien

På CES-messen presenterer Samsung sin siste og mest avanserte Curved monitor hittil, SE790C på 29 og 34 tommer. Kurven utstråler innovasjon og gir en helt annen opplevelse sammenlignet med tradisjonelle bildeskjermer. Der en flat bildeskjerm gir ulik avstand mellom øyet og skjermens ulike deler, er den buede skjermen tilpasset våre øynes naturlige form. Resultatet blir ikke bare en mer behagelig opplevelse med mindre anstrengelser for øyet, den har også en omsluttende effekt ved gaming og film. For best mulig bildekvalitet, skarphet og intensitet har skjermen bildeforholdet 21:9, en ultra-wqhd-skjerm med en oppløsning på 3440x1440 piksler. Skjermen har også en hel del smarte funksjoner, som for eksempel bilde-i-bilde (PbP og PiP 2.0).

Samsung SSD T1 – erstatteren til din eksterne harddisk
Bærbar spillopplevelse 

Samsungs nye bærbare SSD T1 er perfekt for de som reiser mye i jobbsammenheng, for den kreative tekstforfatteren eller for den spillegale tenåringen. Du kan trygt lagre data og materiale for å enkelt dele og laste ned innholdet når du er på farten. Takket være Samsungs 3D Vertikal NAND-teknologi har SSD T1 en lese- og skrivehastighet på opp til 450 megabyte per sekund. Det gjør det mulig å laste ned en film på tre gigabyte på bare åtte sekunder. SSD T1 er tilgjengelig i størrelsene 250 GB, 500 GB og 1 TB. Med en størrelse mindre enn et gjennomsnittlig visittkort og en vekt på under 30 gram er SSD T1 enkel å ta med, både i bukselommen og håndvesken. Den er i tillegg utrustet med Dynamic Thermal Guard som beskytter harddisken mot ekstreme temperaturer.

Følg Samsung på CES

Besøk Samsungs monter 11906 på CES 2015 i Central Hall, Las Vegas Convention Center (inngang C4).

Finn alt pressemateriale og les mer på: http://global.samsungtomorrow.com/ces2015/

Emner

Kategorier


Samsung Electronics Co Ltd, Korea er en global leder innen teknologi og komponenter. Gjennom kontinuerlig innovasjon utvikler vi SMART-TV, smarte telefoner, tablets, PC-er, skrivere, kameraer, hvitevarer, medisinsk utstyr, halvledere og LED-løsninger. Samsung har 307 000 medarbeidere i 84 land. Vårt mål er å tilby nye muligheter til mennesker overalt. For mer informasjon besøk www.samsung.no og vår offisielle blogg global.samsungtomorrow.com.

Kontakter

For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Anja Aasegg Johannesen Gjelder journalister +47 916 16 329
For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Martin Grevstad Gjelder journalister +47 913 91 244
For pressehenvendelser vedrørende TV og lyd, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende TV og lyd, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Sandra Dvergastein Gjelder journalister +47 468 44 397
For pressehenvendelser vedrørende monitor, minne og hvitevarer, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende monitor, minne og hvitevarer, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Tobias Gausemel Backe Gjelder journalister +47 975 47 778