Følg Samsung Electronics Nordic AB

Kokker på nett

Pressemelding   •   nov 25, 2015 10:28 CET

Nordmenn er mer sultne på kjøkkenelektronikk enn noen gang

  • Nordmenn elsker matlaging - nesten halvparten (47%) oppgir matlaging og mat som en av sine viktigste hobbyer
  • 42% innrømmer at de prøver å imponere venner eller familie med kulinarisk kunnskap eller ferdigheter
  • Ovnen er den mest populære digitale eller nettkoblede hvitevaren. En hvitevare vi har t for å bli bedre kokker og utvide repertoaret vårt (31%).
  • Smarttelefoner og nettbrett gjør at vi eksperimenterer mer på kjøkkenet - nesten en femtedel (18%) bruker en av delene til å søke opp nye oppskrifter minst to til tre ganger i uken.
  • Sosiale medier og nettsider inspirerer oss når det kommer til mat og matlaging. Nesten to tredjedeler (57%) søker inspirasjon på nettsider, 42 prosent på matblogger og nesten en fjerdedel gjør det via Facebook (24%).
  • Hele 83% mener smarte hvitevarer ville forbedret deres daglige bruk av kjøkkenet hvis de hadde det
  • •Nesten tre fjerdedeler av det norske folk synes digitale enheter hjelper dem å multitaske på kjøkkenet, slik at de kan tilbringe mer tid med venner og familie

Oslo, 25. november 2015 – En fersk studie av 12 europeiske land som er gjennomført i regi av Samsung, viser at vår interesse for matlaging stadig øker. Det samme gjør måten vi utnytter det «tilkoblete» kjøkkenet på slik at vi kan dyrke mathobbyen ytterligere og gjøre flere ting samtidig.

Nesten halvparten av respondentene i undersøkelsen (47%) oppgir matlaging og mat som en av deres viktigste hobbyer. Ikke bare er den ferdige retten viktig, men kunnskap om matlaging og mat er også sentralt - 42% innrømmer at de prøver å imponere venner eller familie med kulinariske ferdigheter og kunnskap. Inspirert av dagens trender som matblogger, matprogrammer på nett og TV og sosiale medier, er mulighetene til å utvikle sine matlagingsferdigheter og -kunnskap nærmest uendelige. Én av ti (9%) bruker nettbrett for å søke etter oppskrifter og inspirasjon to til tre ganger i uken. Nesten to tredjedeler (57%) søker inspirasjon og kunnskap på nettsider, 42 prosent på matblogger, 25 prosent via YouTube, 24 prosent via Facebook og 12% på Instagram.

Smarte hvitevarer er fortsatt relativt ny teknologi her til lands. Omtrent en tiendedel (9%) av oss har investert i det de siste to årene for å forbedre matlagingen hjemme, mens over halvparten (53%) ønsker seg en «smartovn» som kan varsle dem på telefonen når forvarmingen eller steketiden er ferdig. Ovn er den mest populære smarte hvitevaren folk kjøper (31%), etterfulgt av fryser (29%) og kjøleskap (27%).

Over halvparten av respondentene (56%) er sikre på at «smarthjem»-teknologi vil gjøre at kjøkkenet deres føles mer allsidig, og to av tre (68%) svarer at det vil hjelpe dem i å multitaske, og dermed kunne bruke mer tid med venner og familie. Penger og plass begrenser utbredelsen av teknologien. Hele åtte av ti (83%) ville gjerne tatt i bruk «smarthjem»-teknologi for å heve kjøkkenhverdagen noen hakk, dersom penger og plass ikke var et tema. De hvitevarene nordmenn helst ønsker seg for en enklere hverdag er:

  • En smart ovn (53%)
  • En smart vaskemaskin (42%)
  • En smart oppvaskmaskin (39%)

– Det smarte kjøkkenet omfavner lidenskapen vår til mat. Det endrer måten vi eksperimenterer med mat, og gjør at vi kan lage middag samtidig som vi gjør helt andre ting. Nå er det så enkelt å få tilgang til inspirasjon, oppskrifter og ekspertråd via smarttelefonen. Dette fremskynder framveksten av smarte hvitevarer til den nye generasjonen «smart»-kokker, sier Daniel Harvie, direktør for smarte hvitevarer i Samsung Europa.

Om undersøkelsen
Undersøkelsen ble gjennomført av OnePoll i perioden 12.-21. oktober 2015 på 12 000 mennesker i alderen 25-65 år i 12 land. Landene som ble undersøkt var England, Frankrike, Tyskland, Spania, Italia, Sverige, Finland, Norge, Danmark, Polen, Belgia og Nederland, 100 respondenter per land. I undersøkelsen refererer digitale enheter til følgende produkter: kjøleskap, frysere, oppvaskmaskin, rengjøringsenheter som støvsuger, hi-fi/høyttalersystem, spillkonsoller, komfyr, nettbrett, PC, TV og smarttelefon.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologi, omdefinerer verden for TV, smarttelefoner, bærbare enheter, nettbrett, kameraer, digitale apparater, skrivere, profesjonelle skjermer, ssd, minnekort, medisinsk utstyr, nettverkssystem, halvledere og LED-løsninger. Vi er også ledende innen tingenes internett gjennom, blant annet våre digitale helse- og smarte hjem-initiativ. Samsung har 307 000 medarbeidere i 84 land, og en årlig omsetning på nesten 1500 milliarder. For mer informasjon besøk www.samsung.no eller den offisielle bloggen www.global.samsungtomorrow.com.

Vedlagte filer

Word-dokument