Gå videre til innhold
Nordmenn er reddest i norden

Pressemelding -

Nordmenn er reddest i norden

Fire av ti nordmenn oppgir at de har en overdreven, irrasjonell frykt, og nesten seks av ti mener at denne frykten påvirker hverdagen og hindrer dem i å gjøre forskjellige aktiviteter. Samtidig oppgir over halvparten at de ønsker hjelp til å bli kvitt frykten. Dette viser en ny nordisk undersøkelse gjennomført på oppdrag fra Samsung, som nå tester hvordan bruk av Virtuell Realitet (VR) kan hjelpe folk med å bli kvitt frykten.

Oslo – 15. juni 2016 – Samsung har gjennomført en nordisk undersøkelse som ser nærmere på hva skandinaver er mest redde for. Undersøkelsen viser at nordmenn er reddest i Norden. Fire av ti sier de har en overdreven, irrasjonell frykt, noe som kan fremkallepanikkangst, usikkerhet og negative følelser. Dette er ti prosent flere enn i Sverige. En slik frykt kan ha stor innvirkning på hverdagen og hele seks av ti nordmenn med irrasjonell frykt mener at denne frykten har hindret dem i å gjennomføre ulike aktiviteter én eller flere ganger.

Dette er nordmenn mest redd for

Slanger (46%)
Høyder (33%)
Hai (33%)
Edderkopper (32%)

I Norge oppgir to av ti nordmenn at de har unngått sosiale sammenhenger på grunn av frykt. Så mange som syv av ti av disse sier de har forsøkt å bli kvitt frykten. For de resterende er det vilje og det at de ikke tror på behandling som gjør at de ikke har tatt grep. To av ti sier også at de føler de mangler kunnskap.

- Frykt er en ubehagelig følelse som oppstår når vi oppfatter en trussel eller fare, på tross av om den faktisk er der eller ikke. Angsten som den irrasjonelle frykten fremkaller, kan behandles. Gjennom å eksponere individer for objektet eller situasjonen som oppleves som ille, og la dem gradvis lære seg å tolerere og håndtere den, er det mulig å overvinne frykten. Dette kalles kognitiv atferdsterapi (KAT), sier Stefan Deak, legitimert psykolog.

Virtual Reality mot frykt
I Samsungs undersøkelse oppgir over halvparten (54 prosent) av nordmennene med irrasjonell frykt at de hadde turt å møte frykten dersom de hadde kurert den.

Det svenske oppstartsselskapet Mimerse arbeider med VR-teknologi og hvordan VR-teknologien kan kombineres med psykologi for å, eksempelvis, overvinne frykt. Med støtte fra Samsung og Vinnova har Mimerse utviklet appen Itsy som bygger på KBT-metoder, der brukeren eksponeres for det som fremkaller frykt, som for eksempel edderkopper.Appen brukes sammen med Samsungs Gear VR og skal kunne kurere edderkoppfrykt på tre timer.

– Vi ønsker at våre produkter og nyvinninger skal hjelpe mennesker i møte med hverdagsutfordringer. VR-teknologien vil få flere bruksområder og skaper store muligheter innenfor blant annet stresshåndtering og psykologisk støtte. Med VR kan mennesker få hjelp til å håndtere problemer og frykt på en enklere måte enn tidligere, sier Elin Wallberg, Nordisk ansvarlig for sosiale innovasjoner og Corporate Citizenskip hos Samsung.

Om undersøkelsen: Undersøkelsen ble gjennomført i mai blant over 4000 respondenter over 18 år i hele Norden i regi av analyseselskapet YouGov.

Emner

Kategorier


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologi, omdefinerer verden for TV, smarttelefoner, bærbare enheter, nettbrett, kameraer, digitale apparater, skrivere, profesjonelle skjermer, ssd, minnekort, medisinsk utstyr, nettverkssystem, halvledere og LED-løsninger. Vi er også ledende innen tingenes internett gjennom, blant annet våre digitale helse- og smarte hjem-initiativ. Samsung har 307 000 medarbeidere i 84 land, og en årlig omsetning på nesten 1500 milliarder. For mer informasjon besøk www.samsung.no eller den offisielle bloggen news.samsung.com.

Kontakter

For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Anja Aasegg Johannesen Gjelder journalister +47 916 16 329
For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Martin Grevstad Gjelder journalister +47 913 91 244
For pressehenvendelser vedrørende TV og lyd, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende TV og lyd, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Sandra Dvergastein Gjelder journalister +47 468 44 397
For pressehenvendelser vedrørende monitor, minne og hvitevarer, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende monitor, minne og hvitevarer, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Tobias Gausemel Backe Gjelder journalister +47 975 47 778