Gå videre til innhold
Samsung Electronics’ 4TB SSD 990 PRO-serie gir ultimat ytelse og kapasitet for gamere og kreatører

Pressemelding -

Samsung Electronics’ 4TB SSD 990 PRO-serie gir ultimat ytelse og kapasitet for gamere og kreatører

990 PRO og 990 PRO med kjøleribbe har en markedsledende vilkårlig lesehastighet på opptil 1600K IOPS

Samsung Electronics Co., Ltd., en verdensleder innen avansert minneteknologi, kunngjør i dag lanseringen av en ny modell på 4 terabyte (TB) i sin SSD 990 PRO-serie. 990 PRO-serien er en serie med høyytelses PCIe1 4.0 SSD-er, drevet av Samsungs åttende generasjons V-NAND (V8)-teknologi og forbedret proprietær styringsenhet.

Med lynraske hastigheter og ultimat energieffektivitet er 990 PRO-serien optimalisert for å håndtere massive datavolumer, som gaming, 3D- og 4K-redigering, dataanalyse med mer, noe som gjør den til en ideell SSD for dagens PC-er, bærbare datamaskiner, spillkonsoller og datasystemer. Med forbedret Total Bytes Written (TBW) på opptil 2400 TB, sikrer 990 PRO-serien økt SSD-pålitelighet og levetid – perfekt for de med svært krevende arbeidsbelastninger og behov for stor lagringskapasitet.

"Dagens gamere og kreatører trenger SSD-er med høy kapasitet og ytelse, og Samsungs nye 4TB SSD 990 PRO er den perfekte lagringsløsningen for å møte deres behov", sier Thomas Råge, salgssjef for IT-produkter hos Samsung Electronics Norge. "Ettersom etterspørselen etter høyoppløselig innhold og ultraraske databehandlingshastigheter fortsetter å vokse, har høyytelses NVMe-lagring2 blitt et kjernekrav."

Ytelse og kapasitet i toppklasse

Med Samsungs V8-teknologi og forbedrede kontroller tilbyr 4TB 990 PRO nær maksimal ytelse for PCIe 4.0, med sekvensielle lesehastigheter på opptil 7450 megabyte per sekund (MB/s) og skrivehastigheter på opptil 6900 MB/s. Den utvidede kapasiteten på 4 TB gir økte vilkårlige lese- og skrivehastigheter på henholdsvis opptil 1600K og 1550K IOPS3, noe som gjør den til en utmerket løsning for gamere, kreatører og teknologientusiaster som leter etter førsteklasses ytelse og lagringsplass.

Med en av de raskeste vilkårlige lesehastighetene blant PCIe 4.0 SSD-ene på markedet4 reduserer 4TB 990 PRO faren for avbrudd midt i spillet betydelig og akselererer lastingen av videoer av høy kvalitet. For avanserte spill som støtter det siste innen innlastingsteknologi, kan 990 PRO-serien bidra til å redusere etterslep; noe som lar brukerne nyte sanntids spillopplevelser med jevnt høyt antall bilder per sekund (FPS).

Forbedret energieffektivitet og pålitelig temperaturkontroll

990 PRO-serien muliggjør et lavere energiforbruk sammenlignet med tidligere modeller, med en ytelsesforbedring på opptil 50 % sammenlignet med den foregående 980 PRO-serien. Den har også et nikkelbelegg på kontrolleren og en varmespredningsetikett på baksiden av SSD-en, som sikrer optimale temperaturnivåer og minimale ytelsessvingninger over tid. 990 PRO med kjøleribbe er utstyrt med en tynn og effektiv kjøleribbe som gir brukerne den fulle opplevelsen av en uavbrutt data- og spillkapasitet med høy ytelse. I tillegg er enheten kompatibel med de nyeste spillkonsollene, slik at den kan øke hastigheten på spill-installasjon og lastetider, samtidig som den forhindrer redusert ytelse som kan oppstå på grunn av overoppheting.

Ensidig 4TB SSD for ultratynne bærbare datamaskiner

Takket være Samsungs V8 1Tb NAND og selskapets minnestablingsteknologi, ble 4TB 990 PRO designet med en ensidig M.2-formfaktor, noe som gjør den slankere enn andre tosidige M.2 SSD-er. Dette frigjør brukere fra bekymringene som tosidige M.2 SSD-er kan gi når de installeres i ultratynne bærbare datamaskiner, for eksempel manglende evne til å installere SSD-en eller risikoen for å skade andre komponenter. Med en ensidig M.2-formfaktor gir designet rikelig med lagringskapasitet og holdbar ytelse.

Samsung Magician-programvare og tilgjengelighet

Samsung Magician-programvaren sikrer best mulig SSD-ytelse ved å holde programvare, drivere og andre innstillinger oppdatert, samtidig som den tilbyr fleksibiliteten til å tilpasse optimaliseringen av kraft og ytelse. I tillegg støtter programvaren RGB-funksjonalitet for 990 PRO med kjøleribbe, så gamere kan stille inn farger og LED-effekter. Den nye versjonen av Magician 8.0 kommer ut i september 2023, og vil være en integrert programvareløsning for SSD-er, bærbare SSD-er, minnekort og USB-minnepenner.

4TB-modellene av 990 PRO og 990 PRO med kjøleribbe vil være tilgjengelige tidlig i oktober 2023. 990 PRO-seriens 1TB og 2TB-modeller er allerede tilgjengelige for kjøp. For mer informasjon, inkludert garanti-informasjon, besøk samsung.com/SSD eller semiconductor.samsung.com/internal-ssd.

Spesifikasjoner Samsung SSD 990 PRO | 990 PRO med kjøleribbe

1 PCIe: Peripheral Component Interconnect express.
2 NVMe: Non-Volatile Memory express.
3 IOPS: Inn-/utgangsoperasjoner per sekund.
4 En av de raskeste vilkårlige leseytelsene blant PCIe 4.0 SSD-er på forbrukermarkedet i august 2023, med tilfeldig lesehastighet på opptil 1600 000 IOPS og tilfeldig skrivehastighet på opptil 1 550 000 IOPS.
5 NVM Express®-designmerket er et registrert varemerke for NVM Express, Inc.
6 1 GB = 1 000 000 000 byte IDEMA. Noe av kapasiteten kan brukes til systemfil og vedlikeholdsbruk, så den faktiske kapasiteten kan avvike fra det som er angitt på produktetiketten.
7 Sekvensielle og vilkårlige ytelsesmålinger er basert på IOmeter1.1.0. Ytelsen kan variere avhengig av en SSDs fastvareversjon, systemmaskinvare og konfigurasjon.
8 Testsystem-konfigurasjon: AMD Ryzen 7 5800X 8-Core prosessor CPU@3,80GHz, DDR4 3600MHz 16GBx2 (PC4-25600 Overclock), Windows 10 Pro 64bit, ASRock-X570 Taichi.
9 Samsung Electronics skal ikke holdes ansvarlig for noe tap inkludert, men ikke begrenset til, tap av data eller annen informasjon som finnes på Samsung Electronics-produktet eller tap av fortjeneste eller inntekt som brukeren kan pådra seg. For mer informasjon om garantien, besøk samsung.com/SSD eller semiconductor.samsung.com/internal-ssd.
10 Fem år eller Total Bytes Written (TBW), avhengig av hva som kommer først. For mer informasjon om garantien, se det vedlagte garantidokumentet i emballasjen.

Emner

Kategorier


Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologier. Selskapet redefinerer verden for TV-er, smarttelefoner, bærbare enheter, nettbrett, digitale apparater, nettverkssystemer og minne, system LSI, støperi og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsungs nyhetsrom på http://news.samsung.com.

Kontakter

For pressehenvendelser vedrørende monitor, minne og hvitevarer, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende monitor, minne og hvitevarer, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Tobias Gausemel Backe Gjelder journalister +47 975 47 778

Relatert innhold