Gå videre til innhold
Bedre lagring for bedre gaming

Pressemelding -

Bedre lagring for bedre gaming

Gi gamingen din en seriøs hastighetsøkning med en rask SSD

Lagring er mye mer enn bare hvor mye plass du har, og SSD-teknologi har gjort lagring til en av de aller viktigste komponentene for gamingen din. Sammenhengen mellom god lagring og en god spillopplevelse er kanskje viktigere enn mange tror.

– En raskere SSD vil gi deg både raskere filoverføringer og lasting av spill, mens en større SSD lar deg beholde alle spillhøydepunktene dine uten at du må slette dem for å få plass til å installere nye spill. Effekten god lagring har på spillopplevelsen din kan ikke overvurderes, sier Jani Laaksonen, lagringsekspert og produktsjef hos Samsung i Norden.

Samtidig er det ikke alle typer spill som får fullt utbytte av en solid-state drive (SSD). Spillene som drar mest nytte av en SSD er ofte spillene som krever rask datainnlasting og har store åpne verdener, eller høydetaljerte spillmiljøer.

Eksempler på type spill som drar mest nytte av en SSD er:

  • Spill med store, åpne verdener: Spill som har store, åpne verdener laster inn store mengder data mens spilleren beveger seg gjennom spillet. En SSD kan redusere innlastingstider og forbedre den generelle ytelsen.
  • Spill med lange innlastingstider: Spill som tradisjonelt har lange innlastingstider, kan ha betydelig forbedret ytelse med en SSD.
  • Spill med mange innlastingsskjermer: Spill som ofte laster nye områder underveis i spilløkten, vil ha kortere ventetider med en SSD.

På den andre siden vil spill med mindre detaljerte grafiske omgivelser eller som er mindre avhengige av kontinuerlig datainnlasting, som regel dra mindre nytte av en SSD.

Det kan for eksempel være enklere 2D- eller indie-spill, med enklere grafikk og mindre verdener, som da ikke har behov for de raske innlastingstidene en SSD tilbyr. Eldre spill som ikke er utviklet for å dra nytte av raskere innlastingsteknologi, vil heller ikke se like stor ytelsesforbedring fra en SSD. Det gjør heller ikke nødvendigvis online multiplayer-spill, der ytelsen er mer avhengig av nettverksforbindelsen enn harddiskhastigheten.

Generelt sett er det altså spill med store, detaljerte verdener og hyppige innlastingsskjermer som drar aller mest nytte av en SSD, mens spill med enklere grafikk eller som er mindre avhengige av hyppig innlasting av data vil ha mindre nytte.

Kjapp gaming – ikke bare til PC

En rask SSD har blitt et selvsagt tilbehør – ikke bare til en PC, men også til spillkonsollen din. Nå til dags fyller spill fort opp den innebygde lagringsplassen på spillkonsollen. Med en SSD fra Samsungs 990 Pro-serie kan du utvide lagringskapasiteten med så mye som 4 TB uten at det går ut over ytelsen.

Med en av de raskeste vilkårlige lesehastighetene blant PCIe 4.0 SSD-ene på markedet1 reduserer 990 Pro-serien faren for avbrudd midt i spillet betydelig og akselererer lastingen av innhold av høy kvalitet. For avanserte spill som støtter det siste innen innlastingsteknologi, kan 990 Pro-serien også bidra til å redusere etterslep.

Og med raske hastigheter og økt energieffektivitet2, er 990 Pro-serien optimalisert for å håndtere massive datavolumer, noe som gjør den til en ideell SSD både for dagens PC-er, bærbare datamaskiner, spillkonsoller og datasystemer.

– Dagens gamere trenger SSD-er med høy kapasitet og ytelse, og Samsungs SSD 990 Pro-serien er den perfekte lagringsløsningen for å møte deres behov, avslutter Jani Laaksonen, lagringsekspert og produktsjef hos Samsung i Norden.

1 En av de raskeste vilkårlige leseytelsene blant PCIe 4.0 SSD-er på forbrukermarkedet i august 2023, med tilfeldig lesehastighet på opptil 1600 000 IOPS og tilfeldig skrivehastighet på opptil 1 550 000 IOPS.
2 990 PRO-serien muliggjør et lavere energiforbruk sammenlignet med tidligere modeller, med en ytelsesforbedring på opptil 50 % sammenlignet med den foregående 980 PRO-serien.

Emner

Kategorier


Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologier. Selskapet redefinerer verden for TV-er, smarttelefoner, bærbare enheter, nettbrett, digitale apparater, nettverkssystemer og minne, system LSI, støperi og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsungs nyhetsrom på http://news.samsung.com.

Kontakter

For pressehenvendelser vedrørende monitor, minne og hvitevarer, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende monitor, minne og hvitevarer, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Tobias Gausemel Backe Gjelder journalister +47 975 47 778

Relatert innhold