Gå videre til innhold
Nye 990 PRO SSD egner seg spesielt godt for tunge spill, kreativt arbeid og produksjonsoppgaver.
Nye 990 PRO SSD egner seg spesielt godt for tunge spill, kreativt arbeid og produksjonsoppgaver.

Pressemelding -

Samsung presenterer nye 990 PRO SSD

Oslo – 25. august 2022 – Samsung Electronics lanserer nå nye 990 PRO som er en høyytelses NVMe SSD, basert på PCIe 4.0. SSDen leverer lynrask hastighet, energieffektivitet og er skreddersydd for grafisk krevende spill, inkludert 3D-rendering, 4K-videoredigering og dataanalyse.

– Med konstante innovasjoner innenfor spill, 4K- og 8K-teknologi og AI-drevne applikasjoner øker forbrukernes behov for høyytelseslagring. 990 PRO tilbyr en god balanse mellom hastighet, energieffektivitet og pålitelighet, noe som gjør den til et utmerket valg for gamere og profesjonelle fagfolk, sier Thomas Råge, Salgssjef for IT-produkter hos Samsung Electronics Norge.

Ytelse for en oppslukende spillopplevelse
Med Samsungs nyeste V-NAND og en ny kontroller, tilbyr 990 PRO-serien en høy hastighet i PCIe 4.0-grensesnittet[1]. SSDen leverer sekvensielle lese- og skrivehastigheter på henholdsvis opptil 7450 megabyte per sekund (MB/s) og 6900 MB/s, mens tilfeldige lese- og skrivehastigheter ligger på opptil 1400K og 1550K IOPS[2]. Med opptil 55 prosent forbedring i tilfeldig ytelse i forhold til 980 PRO, er 990 PRO spesielt godt egnet for tunge spill, kreativt arbeid og produksjonsoppgaver.

NVMe SSD-harddisker muliggjør full utnyttelse av de nyeste spillkonsollene og spillteknologien. Drevet av NVMe, gir 990 PRO raskere lastetider til PC-er og konsoller, som bidrar til en mer altoppslukende spillopplevelse. Når den ble testet med Forspoken[3], Luminous Productions sitt kommende action-rollespill, som støtter den nyeste spill-teknologien, ble lastetiden kartlagt til omtrent ett sekund, sammenlignet med fire sekunder for en SATA SSD, og 28 sekunder for en harddisk (HDD).

Ultimat energieffektivitet og pålitelig termisk kontroll
Den nye SSDen har lavt energiforbruk og forbedrer enhetens energieffektivitet med opptil 50 prosent sammenlignet med sekvensiell skriving jamført med 980 PRO[4].I tillegg har 990 PRO et nikkelbelegg på kontrolleren og en varmesprederetikett for varmehåndtering. Samsungs Dynamic Thermal Guard-teknologi sørger for at enhetens temperatur justeres til et passende nivå.

SSDen vil også være en utmerket løsning for bærbare og stasjonære maskiner, så vel som for PC-er man har bygget selv, da den både kan skilte med betydelig ytelsesforbedring og høy energieffektivitet.

990 PRO vil være tilgjengelig i Norden fra og med oktober 2022 med produsentens veiledende utsalgspriser (MSRP) på 2099 NOK for 1TB-modellen og 3899 NOK for 2TB. En versjon med kapasitet på 4 TB vil bli tilgjengelig fra neste år.

For mer informasjon, inkludert garantidetaljer, vennligst besøk samsung.com/SSD eller semiconductor.samsung.com/internal-ssd/.

Samsung NVMe SSD 990 PRO produktspesifikasjoner

Om Samsung Electronics Co., Ltd.
Samsung inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologier. Selskapet redefinerer verdener av TV-er, smarttelefoner, bærbare enheter, nettbrett, digitale apparater, nettverkssystemer og minne, system LSI, støperi og LED-løsninger. For de siste nyhetene, vennligst besøk Samsungs nyhetsrom på news.samsung.com.


[1]PCIe 4.0:s høyeste teoretiske sekvensielle hastighet er 8000 MB/s - 990 PRO når 7450 MB/s fra og med Q3 2022.
[2]Sekvensielle og tilfeldige ytelsesmålinger er basert på IOmeter1.1.0. Ytelsen kan variere avhengig av SSD-ens fastvareversjon, systemmaskinvare og konfigurasjon.
[3]FORSPOKEN © Luminous Productions Co., Ltd. Alle rettigheter forbeholdt. FORSPOKEN, LUMINOUS PRODUCTIONS og LUMINOUS PRODUCTIONS-logoen er registrerte varemerker eller varemerker for Square Enix Co., Ltd.
* Testsystemkonfigurasjon: Testsystem: AMD Ryzen 9 5900X 12-kjerners prosessor 3,70 GHz, AMD Radeon RX 6900 XT 16 GB, DDR4-2666 (16 GB x2), Windows 11 Pro 21H2.
[4]980 PRO har en energieffektivitet på 1 129/877 MB per watt for sekvensiell lesing/skriving, mens 990 PRO har en energieffektivitet på 1380/1319 MB per watt for sekvensiell lesing/skriving, basert på interne testresultater for modellen med en kapasitet på 1 TB.
[5]1 GB=1 000 000 000 000 byte i henhold til IDEMA. Noe av kapasiteten kan brukes til systemfiler og vedlikehold, så den faktiske kapasiteten kan avvike fra det som er angitt i produktspesifikasjonen.
[6] Samsung Electronics er ikke ansvarlig for noe tap, inkludert, men ikke begrenset til tap av data eller annen informasjon i Samsung Electronics-produktet eller tap av fortjeneste eller inntekt som kan oppstå for brukeren. For mer informasjon om garantien, besøk samsung.com/SSD eller semiconductor.samsung.com/internal-ssd/.
[7] Fem år eller totalt antall bytes skrevet (TBW), avhengig av hva som kommer først. Mer informasjon om garantien finner du i det vedlagte garantidokumentet i pakken.

      Emner

      Kategorier


      Om Samsung Electronics Co., Ltd.

      Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med innovative ideer og teknologi. Selskapet omdefinerer verden for TV, smarttelefoner, wearables, nettbrett, digitale apparater, nettverkssystemer, ssd, minnekort, halvledere og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsung's nyhetsrom på news.samsung.com

      Kontakter

      For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

      For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

      Pressekontakt Trigger v/ Anja Aasegg Johannesen Gjelder journalister +47 916 16 329
      For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

      For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

      Pressekontakt Trigger v/ Martin Grevstad Gjelder journalister +47 913 91 244
      For pressehenvendelser vedrørende TV og lyd, vennligst kontakt:

      For pressehenvendelser vedrørende TV og lyd, vennligst kontakt:

      Pressekontakt Trigger v/ Sandra Dvergastein Gjelder journalister +47 468 44 397
      For pressehenvendelser vedrørende monitor, minne og hvitevarer, vennligst kontakt:

      For pressehenvendelser vedrørende monitor, minne og hvitevarer, vennligst kontakt:

      Pressekontakt Trigger v/ Tobias Gausemel Backe Gjelder journalister +47 975 47 778

      Relatert innhold