Gå videre til innhold
Samsung hjelper nordmenn håndtere konflikter om klesvasken med digital konfliktrådgivning

Pressemelding -

Samsung hjelper nordmenn håndtere konflikter om klesvasken med digital konfliktrådgivning

Husholdningsarbeid er en stor kilde til konflikt i norske hjem. I en ny undersøkelse gjort på oppdrag av Samsung oppgir nesten halvparten (49 prosent) av norske husholdninger at de har hatt konflikter rundt husarbeid det siste året, hvorav rundt 15 prosent sier at klesvasken er grunnlaget for konflikten. Derfor lanserer Samsung nå en digital konfliktrådgivning med en konfliktekspert som gir norske par verktøy for å vaske bort sure miner og håndtere bråk på vaskerommet.

Oslo – 15. Oktober, 2019 – Krympet samboerens favorittgenser? Og hvem sin tur er det egentlig til å vaske? Årsakene til konflikter rundt klesvask kan være mange. En ny undersøkelse gjort på oppdrag fra Samsung viser at klesvask og husarbeid er en vanlig kilde til konflikter i norske hjem. Bråk om husarbeid kan virke som en liten ting, men konsekvensene kan være store for forholdet.

I undersøkelsen sier 19 prosent at krangelen førte til at de ikke pratet med hverandre resten av dagen, og 12 prosent sier de valgte å snakke stygt om hverandre til andre. Tre prosent av de intervjuede sier til og med at de har ødelagt den andre partens eiendeler eller blitt skilt som et resultat av konflikt om husarbeid.

For å hjelpe nordmenn med å håndtere konflikter rundt klesvasken lanserer Samsung nå tjenesten Clean your conflict – en web-basert videotjeneste der par, med hjelp av en konfliktekspert, får råd og verktøy for å håndtere den brennende konflikten når den oppstår.

– Hverdagstyver påvirker forholdene våre, og ofte eskalerer små saker til større konflikter. I disse situasjonene føler vi oss ofte presset, og da minsker kapasiteten vår til å tenke, lytte og forstå. Sammen med de involverte partene jobber jeg med en plan for hvordan vi skal gå frem for å forbedre situasjonen og styrke forholdet, sier Gustav Bates, konfliktekspert.

Det er flere måter å minimere risikofaktorer som kan føre til konflikter. Flere av Samsungs vaskemaskiner er utstyrt med verktøy som gjør det enklere for brukeren, med tilpassede vaskeprogrammer og vaskelinjer basert på det spesifikke plaggets merke, farge og hvor skitten den er.

– Alle våre produkter er designet for å gjøre folks hverdag lettere. Med vår QuickDrive-maskin er det for eksempel mulig å kontrollere og overvåke klesvasken via en app på smarttelefonen din. En personlig vaskeekspert i lommen, med funksjoner som å anbefale det mest passende vaskeprogrammet, for så å stille inn når tøyet skal vaskes. En god investering for å unngå konflikter knyttet til klesvask, sier Mathias Ekman, produktsjef i Samsung.

Tjenesten er tilgjengelig på www.cleanyourconflict.com, utvalgte tidspunkter i kampanjeperioden som starter 16. oktober.

Resultater fra undersøkelsen i korte trekk:

  • 49 prosent av nordmenn har hatt konflikter om husholdningsarbeid det siste året.
  • Av de som kranglet om husarbeid har 15 prosent hatt konflikter om klesvask det siste året.
  • 26 prosent oppgir at de krangler om husarbeid minst en gang i måneden.

Om undersøkelsen: Undersøkelsen ble gjennomført via webundersøkelser av YouGov i juli 2019. Deltakerne i undersøkelsen er fra et nasjonalt representativt utvalg og har 1451 respondenter, hvorav 1027 oppgir at de bor i husholdninger med mer enn 1 person.

Presskontakt

Geelmuyden Kiese v/ Martin Borander / +47 41 851 565 / martin.borander@gknordic.com

PR-byrået Geelmuyden Kiese / +47 41 851 565 / samsung@gknordic.com

Følg Samsung på Mynewsdesk: www.mynewsdesk.com/no/pressroom/samsung

Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologi. Bedriften omdefinerer verden for TV, smarttelefoner, wearables, nettbrett, kameraer, digitale apparater, skrivere, medisinsk utstyr, nettverkssystemer, og halvledere og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsungs nyhetsrom på http://news.samsung.com.

Emner


Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologi. Bedriften omdefinerer verden for TV, smarttelefoner, wearables, nettbrett, kameraer, digitale apparater, skrivere, medisinsk utstyr, nettverkssystemer, og halvledere og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsungs nyhetsrom på news.samsung.com

Kontakter

For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Anja Aasegg Johannesen Gjelder journalister +47 916 16 329
For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Martin Grevstad Gjelder journalister +47 913 91 244
For pressehenvendelser vedrørende TV og lyd, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende TV og lyd, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Sandra Dvergastein Gjelder journalister +47 468 44 397
For pressehenvendelser vedrørende monitor, minne og hvitevarer, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende monitor, minne og hvitevarer, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Tobias Gausemel Backe Gjelder journalister +47 975 47 778