Gå videre til innhold
Samsung introduserer den nyeste serien av husholdningsapparater med forbedrede tilkoblingsmuligheter og AI-funksjoner på det globale lanseringsarrangementet BESPOKE AI

Pressemelding -

Samsung introduserer den nyeste serien av husholdningsapparater med forbedrede tilkoblingsmuligheter og AI-funksjoner på det globale lanseringsarrangementet BESPOKE AI

Lanserer 2024-serien av intelligente frysere, vaskemaskiner og støvsugere i Europa

Samsung Electronics Co., Ltd. viser i dag frem sitt nyeste utvalg av husholdningsapparater på det globale lanseringsarrangementet BESPOKE AI1, som finner sted tre steder - Seoul, Paris og New York. Samsung deler sin visjon for hvordan tilkobling mellom apparatene kan forbedre den generelle opplevelsen hjemme og hvordan kunstig intelligens (AI) forbedrer ytelsen.

Jong-Hee (JH) Han, Vice Chairman, CEO og Head of Device eXperience (DX) Division i Samsung Electronics, åpnet mediearrangementet på 'Welcome to BESPOKE AI' i Seoul ved å beskrive hvordan Samsungs husholdningsapparater ikke bare fungerer godt til de vanlige oppgavene, men også kan gjøre mer enn tidligere forestilt ved å bruke AI. Med skjermer lagt til på kjøleskapet, induksjonsserien og vaskemaskiner, blir Bespoke-serien en plattform for underholdning, og et lett tilgjengelig kontrollsenter for å kunne styre andre tilkoblede Samsung-apparater med SmartThings.

– Siden den første introduksjonen av BESPOKE i 2019, har Samsung Electronics presentert for markedet hvordan produkter kan tilpasses for å passe hver brukers hjem og livsstil best mulig, sier JH Han.

– Fem år senere deler vi nå vår visjon for AI i apparater med produktene som utvider Bespoke-arven gjennom forbedret tilkobling og AI-funksjoner som vil ta forbrukeropplevelsen til neste nivå.

AI utvider spekteret av funksjoner til Samsungs husholdningsapparater

BESPOKE AI-arrangementet i Paris avduket produktutvalget som vil bli lansert i Europa, med nye produkter som: Bespoke French Door Refrigerator med AI Family Hub™, Bespoke AI Laundry Combo™, Bespoke Jet Bot Combo™ AI, Bespoke Jet AI™, og mer.

4-Door French Door Refrigerator with AI Family Hub™2 er kontrollsenteret for alt som har med mat å gjøre, og kobler kjøleskapet til andre apparater i hjemmet. AI Family Hub™3, som er den store LCD-skjermen i frontpanelet til høyre på kjøleskapet, er nøkkelen til en intuitiv AI-opplevelse, der brukere kan se anbefalte oppskrifter og spille av musikk og videoer for underholdning på kjøkkenet. 4-Door French Door Refrigerator with AI Family Hub™ har AI Vision Inside4 som bruker et internt kamera for å identifisere 33 ferske matvarer som settes inn og tas ut av kjøleskapet. De gjenkjente matvarene blir listet opp og administres på Family Hub™-skjermen, og kan også sjekkes på SmartThings-appen5.

Et annet nøkkelprodukt er Bespoke Jet Bot Combo™ AI, en robotstøvsuger med moppefunksjon og AI-forbedrede funksjoner, inkludert intelligent AI-gjenkjenning. Den intelligente AI-gjenkjenningen fungerer på forskjellige måter. AI Object Recognition bruker AI Deep Neural Network (DNN)-modellen og kameraet til å gjenkjenne ulike objekter6, inkludert mennesker7, kjæledyr8, og gjenstander som tynne kabler, tepper eller matter. AI Floor Detect registrerer hvilken type gulv som skal rengjøres, og når tepper oppdages, bestemmer robotstøvsugeren om den skal løfte opp moppen sin eller gå og legge fra seg moppen på stasjonen sin for å unngå å tilsmusse teppet med den våte moppen. Den kommer også med Clean Station Steam+ som har en rekke funksjoner for automatisk vedlikehold av enheten – som å tømme støvposen, fylle på vanntanken, og å vaske og intensivt damprengjøre9 moppen. Clean Station Steam+ sprayer til og med damp med høy temperatur10 på moppens overflate, og reduserer 99,99 % av skadelige bakterier11.

Ettersom energisparing er et viktig tema i det europeiske markedet, introduserte BESPOKE AI12-arrangementet i Paris også det nye energieffektive og ekstra brede kjøleskapet med fryser13, samt ny vaskemaskinserie. Det ekstra brede kjøleskapet med fryser får en C-karakter på det nordiske markedet i henhold til europeiske energimerkingsstandarder, og den nye vaskemaskinserien inkluderer ulike modeller fra A-10%, A-20%, og til og med en A-40% modell14 med ekstra energisparing. A-40% er en ekstra energieffektiv modell utstyrt med Bubble Shot Technology, som sparer energi ved å pumpe opp vannet inne i trommelen og spraye det oppå klærne.

Bespoke AI-apparater synkroniseres for å skape nye opplevelser i hjemmet

Med innebygd Wi-Fi, interne kameraer, AI-brikker og kompatibilitet med SmartThings-appen, kommer Samsungs nyeste Bespoke AI-apparater med forbedrede funksjoner og tilkoblingsmuligheter for å legge grunnlaget for et virkelig smart hjem.

Med tanke på hvordan folk har mobiltelefoner med seg det meste av tiden, er Mobile Smart Connect en ny funksjon som sender et varsel til telefonen når den er på nært hold med registrerte apparater. Varslingen inkluderer hurtigkontrollmeny for å utføre nøkkelfunksjoner for apparatet direkte fra telefonen, slik at man ikke lenger trenger å lete gjennom huset for å finne den faktiske fjernkontrollen15. Dette fjerner selv de få stegene og klikkene16 som var nødvendig for å få tilgang til de samme funksjonene i SmartThings-appen.

På BESPOKE AI-arrangementet viser Samsung også frem den nye funksjonen Calm Onboarding, som gjør det enda lettere å bli med i Samsungs tilkoblede liv. Det fjerner bryet med produktregistrering, da det registrerer produkter kjøpt med en Samsung-konto på Samsung.com direkte til SmartThings-appen med samme konto.

For å gi trygghet til brukere når de går inn i æraen med hyper-tilkoblede husholdningsapparater drevet av teknologiske fremskritt, fremhevet Samsung også sin omfattende Knox Matrix-sikkerhetsplattform som beskytter alle brukerdata på de tilkoblede enhetene. 4-Door French Door Refrigerator with AI Family Hub™17 ble faktisk det første produktet i bransjen som ble verifisert til nivået ‘Diamond’ for sin IoT-sikkerhet av UL Solutions.

Et steg inn i fremtiden for energisparende apparater

Samsung er ikke bare dedikert til å presentere en bedre hjemmeopplevelse, men også forpliktet til å utvikle mer innovative og effektive produkter. Arrangementet var spesielt meningsfullt da det ikke bare introduserte de nye produktseriene og funksjonene Samsung lanserer, men også annonserte globalt hvordan alle Wi-Fi-tilkoblede enheter, inkludert de som kundene allerede eier, kan endre seg.

Samsung fortsetter å oppgradere Wi-Fi-tilkoblede apparater som allerede er på markedet og i folks hjem gjennom programvareoppdateringer og videreutvikling av SmartThings. Brukere kan nyte nye funksjoner selv på eldre modeller, og få flere energisparende funksjoner på produkter som allerede er kjøpt. Smart Forward18, som ble annonsert for første gang på arrangementet, er en tjeneste som gir de nyeste funksjonene, sikkerhetsoppdateringer og oppgraderinger gjennom vanlige programvareoppdateringer. Brukere vil kunne sjekke tilgjengelig oppdateringsinformasjon og motta varsler fra SmartThings-appen19. Dette sikrer brukerne trygghet og bidrar også ved å redusere hyppigheten av apparatutskiftninger.

SmartThings fortsetter også å utvikle seg, slik at brukere kan spare ekstra på energiforbruket etter å ha kjøpt et produkt. Funksjoner som for eksempel Optimal Charging20 er lagt til, slik at brukere strategisk kan planlegge energibruken sin. SmartThings Energy lar brukere enkelt overvåke og kontrollere mengden energi som forbrukes av de tilkoblede Samsung-apparatene. Samsung planlegger også å lansere sitt nye Samsung Rewards-program i nær fremtid, som vil tillate brukere å få merker hver dag hvis de sparer en viss mengde energi ved å bruke AI Energy-modus. Oppsamlede merker kan konverteres og brukes på Samsung.com, Samsung Galaxy-butikken og andre Samsung-kjøpsplattformer.

Les mer i Samsungs globale nyhetsrom.

1 AI-baserte funksjoner tilgjengelig på utvalgte apparater.
2 Betyr ikke at alle tjenester som er tilgjengelige på Bespoke 4-Door Flex™ Refrigerator with AI Family Hub™ er AI eller genererer informasjon eller resultater ved hjelp av AI. Tjenestene/funksjonene som bruker dyplæringsmodeller er begrenset til 1) AI Vision Inside og 2) funksjonen for oppskriftsanbefaling tilgjengelig på Samsung Food.
3 (Nord-Amerika, Latin-Amerika) AI Family Hub™+, 32", (Europa) AI Family Hub™, 21,5".
4 Fra mars 2024 kan AI Vision Inside gjenkjenne 33 matvarer som frisk frukt og grønnsaker. Hvis maten ikke er gjenkjennelig, kan den bli oppført som ukjent vare. AI Vision Inside kan ikke identifisere eller liste noen matvarer i kjøleskapsdøren eller fryseren. Den gjenkjenner matvarer basert på dyplæringsmodeller, som kan oppdateres med jevne mellomrom for å forbedre nøyaktigheten.
5 SmartThings-appen er tilgjengelig på Android- og iOS-enheter. En Wi-Fi-tilkobling og en Samsung-konto kreves. Du må bruke samme innloggingskonto mellom enhetene.
6 Gjenkjenning av objekter kan påvirkes av et objekts form eller miljøforholdene. Bare visse objekttyper kan gjenkjennes. Eksempler: klimaanlegg (stående type), kjøleskap, BESPOKE (kjøleskap/oppvaskmaskin), TV, vaskemaskin/tørketrommel, luftrenser, AirDresser, sofa, seng, bokhylle, bord, dyreekskrementer, elektrisk kabel, håndkle/sokk, kopp , glass, flaske, bolle, vase, gulvmatte, teppe, klesstativ, sko, pidestall, vekter, power extension, møbel med tverrstang, møbelben, rullestol, pelsball til kjæledyr, smarttelefonkabel, beis, dørtrinn, og døråpning. En Wi-Fi-tilkobling og Samsung-konto kreves.
7 Den gjenkjenner bare en menneskelig tilstedeværelse basert på generiske visuelle indikatorer og kan ikke identifisere individuelle personer. Gjenkjennelsesmulighetene kan være begrenset når hele kroppen til en person ikke kan sees. En Wi-Fi-tilkobling og Samsung-konto kreves.
8 Kun hunder og katter kan gjenkjennes. Den gjenkjenner kun et kjæledyrs tilstedeværelse basert på generiske visuelle indikatorer og kan ikke identifisere individuelle kjæledyr. En Wi-Fi-tilkobling og Samsung-konto kreves. Gjenkjennelsesmulighetene kan være begrenset av stillingen eller posisjonen til en katt. Evnen til å gjenkjenne kjæledyret ditt kan variere avhengig av dyretypen og livsmiljøet.
9 Etter rengjøring vasker stasjonen moppeputene med vann og damp fra 50 til 60°C, og deretter sprayer høytemperaturdamp målt 100°C.
10 Den målte temperaturen på dampen er 100°C.
11 Basert på testing av Intertek. Ved å bruke Wash the Mop-syklusen elimineres 99,99 % av Staphylococcus aureus, Escherichia coli og Pseudomonas aeruginosa. Støttes ikke i USA. Resultatene kan variere avhengig av de faktiske bruksforholdene.
12 AI-baserte funksjoner tilgjengelig på utvalgte apparater.
13 Står for bunnmontert fryser (“BMF”)-kjøleskap med en bredde på 70 cm eller mer.
14 10/20/40 % lavere energiforbruk enn A-merkets terskelgrense.
15 Tilgjengelig for Jet Bot Combo™ AI.
16 Brukere kan angi "Vis på låseskjerm" eller sjekke gjennom hurtigpanelet på Samsung Galaxy-telefoner.
17 Dette er et globalt navn, navngivning er forskjellig etter region. (Nord-Amerika) Bespoke 4-Door Flex™ Refrigerator with AI Family Hub™+, (Latin-Amerika) Bespoke 4-Door French Door Refrigerator with AI Family Hub™+.18 Oppdateringsperioden og gjeldende funksjoner kan variere etter region og modell.
19 SmartThings-appen er tilgjengelig på Android- og iOS-enheter. En Wi-Fi-tilkobling og en Samsung-konto kreves.
20 Kun tilgjengelig på VR7M*97****.

Emner

Kategorier


Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologier. Selskapet redefinerer verden for TV-er, smarttelefoner, bærbare enheter, nettbrett, digitale apparater, nettverkssystemer og minne, system LSI, støperi og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsungs nyhetsrom på http://news.samsung.com.

Kontakter

For pressehenvendelser vedrørende monitor, minne og hvitevarer, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende monitor, minne og hvitevarer, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Tobias Gausemel Backe Gjelder journalister +47 975 47 778

Relatert innhold