Gå videre til innhold

Pressemelding -

Samsung lader uten ledninger med IKEA

Lad trådløst med Samsung Galaxy S6 og S6 edge med IKEAs nye møbelserie.

BARCELONA, Spania – 1. mars, 2015 – Samsung Electronics Co., Ltd., og IKEA presenterer en ny verden av tilkoblingsmuligheter og utvidede lademuligheter med Wireless Power Consortium (WPC). Til forskjell fra faste uttak kan man nå enkelt være tilkoblet og lade trådløst på flere plasser i hjemmet eller på jobb. IKEAs nye møbelserie er den første noensinne som forener trådløs ladning direkte i møblene, helt uten ledninger.

Forener møbler med trådløs ladning
I dag stiller forbrukerne høyere krav til effektive og enkle løsninger for teknologi. IKEA tar nå et nytt grep gjennom å montere trådløs ladningsteknologi direkte i hjemmeinnredningen. Det gjør det mulig for nattbord, lamper og benker å fungere som ladestasjoner for smarttelefoner. Samsung Galaxy S6 og S6 edge får en naturlig rolle i dette fordi den banebrytende teknologien i begge modellene har innebygde komponenter som muliggjør trådløs ladning.

– Mobile enheter har blitt en naturlig del av livene våre. Det å enkelt kunne koble trådløs ladning sammen med IKEAs møbler gir en mer praktisk og bekvem opplevelse av smarttelefonen, sier Jean-Daniel Ayme, påtroppende VD for European Telecommunication Operations i Samsung Electronics. – Samsung streber etter å levere den beste mobile opplevelsen for forbrukerne, spesielt i deres eget hjem eller kontor. Vi har et langsiktig engasjement for innovative ladningsløsninger.

– Vi vet at folk misliker rot i ledninger, å gå tom for strøm på mobilen og den konstante jakten etter en lader. Med denne kolleksjonen gir vi dem muligheten til å lade hvor som helst i hjemmet gjennom å integrere trådløs ladning i vår hjemmeinnredning, sier Jeanette Skjelmose, sjef for forretningsområde belysning og trådløs ladning.

Den nye kolleksjonen fra IKEA blir tilgjengelig i Europa og Nord-Amerika i april 2015. Samsung Galaxy S6 og S6 edge ble presentert på Mobile World Congress i Barcelona, og blir tilgjengelig i Norge fra 11. April.

Om IKEA i Norge
IKEAs forretningsidé er å tilby et stort utvalg form- og funksjonsriktige hjeminnredningsartikler til så lave priser at så mange som mulig får råd til å kjøpe dem. IKEA-konsernet har i dag 345 varehus i 45 land, som sist år ble besøkt av 776 millioner mennesker. Nettsidene til IKEA ble sist år besøkt 1,1 milliarder ganger. I Norge har IKEA seks varehus; to i Oslo, ett i Bergen, ett i Stavanger, ett i Trondheim og ett i Sørlandsparken. To nye varehus åpner i 2014/2015 i henholdsvis Ringsaker og på Danebo, på grensen mellom Sandefjord og Larvik. 2900 medarbeidere jobber i de norske varehusene. www.ikea.no.

Emner

Kategorier


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologi, omdefinerer verden for TV, smarttelefoner, bærbare enheter, tablets, kameraer, digitale apparater, skrivere, medisinsk utstyr, nettverkssystem, halvledere og LED-løsninger. Vi er også ledende innen tingenes internett gjennom, blant annet våre digitale helse- og smarte hjem-initiativ. Samsung har 307 000 medarbeidere i 84 land, og en årlig omsetning på nesten 1500 milliarder. For mer informasjon besøk www.samsung.no eller den offisielle bloggen www.global.samsungtomorrow.com.

Kontakter

For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Anja Aasegg Johannesen Gjelder journalister +47 916 16 329
For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Martin Grevstad Gjelder journalister +47 913 91 244
For pressehenvendelser vedrørende TV og lyd, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende TV og lyd, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Sandra Dvergastein Gjelder journalister +47 468 44 397
For pressehenvendelser vedrørende monitor, minne og hvitevarer, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende monitor, minne og hvitevarer, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Tobias Gausemel Backe Gjelder journalister +47 975 47 778