Gå videre til innhold
Samsung lanserer ny vaskemaskinserie med høy energieffektivitet og avanserte AI-funksjoner

Pressemelding -

Samsung lanserer ny vaskemaskinserie med høy energieffektivitet og avanserte AI-funksjoner

Serien inkluderer BESPOKE AI™-vaskemaskinen som tilbyr A-40% ekstra energieffektivitet takket være Bubble Shot-teknologien, med en rekke AI-funksjoner som AI Ecobubble™, AI Wash og AI Energy Mode – og andre nye funksjoner

Samsung Electronics Co., Ltd. annonserer i dag en ny vaskemaskinserie i Europa. Den blir først avduket i dag på det globale lanseringsarrangementet ‘Welcome to BESPOKE AI’ som avholdes på Les Pavillons des Étangs i Paris. Arrangementet kobler forbrukere direkte på opplevelser med Samsung Bespoke AI.

– Vi vet at det er fantastiske muligheter for at vaskemaskiner kan bidra til en mer energieffektiv livsstil, sa Moohyung Lee, Executive Vice President og Head of the Customer Experience Team, Digital Appliances (DA) Business i Samsung Electronics.

– Med vår nyeste vaskemaskinserie tar Samsung det neste steget i å oppnå det målet, samtidig som vi revolusjonerer opplevelsen rundt klesvask, fortsetter Lee.

Modellene som ble vist frem på arrangementet blir lansert på tvers av fire produktserier. Disse inkluderer de ekstra energieffektive modellene A-10% og A-20% med kapasitet på 9 kg og 11 kg. I tillegg lanseres den ekstra energieffektive vaskemaskinen A-40% med kapasitet på 11 kg. Det forsikrer forbrukerne om at ethvert valg fra serien vil være svært energieffektivt. I tillegg, takket være SpaceMax™-teknologien arvet fra sin tidligere serie, muliggjør de nye produktene en stor kapasitet på 11 kg innenfor en dybde på 60 cm, noe som letter installasjonen, og de kommer også med Bespoke-design for estetisk appell1.

Mer effektive enn «A-klassen» ved hjelp av Samsungs avanserte teknologier

Den nye serien med vaskemaskiner gir betydelige energibesparelser i vaskeprosessen, hvor det mest fremtredende er BESPOKE AI™-vaskemaskinen som gir 40 % ekstra energieffektivitet. Samsung bruker avanserte teknologier som de introduserer for første gang i vaskemaskinserien for å oppnå opptil 40 % mindre energiforbruk enn minimumskravene til energieffektivitet for A-klassifiseringen2.

Kjerneteknologien Bubble Shot3 leder den ekstra energibesparelsen. Den sprayer såpevannet inne i trommelen oppå klærne ved å trekke det gjennom sirkulasjonspumpen. Dette gjør at tøyet enkelt blir gjennomvått og vaskemiddelet trenger jevnt inn, noe som forbedrer den generelle vaskeeffektiviteten.

Bubble Shot-teknologien hjelper også brukerne med å spare vann og forkorte syklustid ved bruk av bomullsprogrammet. Den bruker opptil 20 % mindre vann4 enn konvensjonelle vaskemaskiner. Tettheten av vaskemiddelet i vannet blir høyere ettersom mengden vaskemiddel er den samme. Dette forbedrer vaskeprestasjonen samtidig som det forkorter vaskesyklustiden med opptil 25 %5.

Med AI Energy Mode6 i SmartThings Energy utvides energiovervåkingen ytterligere. Brukere kan overvåke deres daglige, ukentlige og månedlige strømforbruk, med en funksjon som til og med estimerer brukernes månedlige strømregninger. Hvis den månedlige strømregningen ligger an til å overstige brukernes satte grense, kan SmartThings Energy slå på energisparemodus, som på en smart måte reduserer energiforbruket med opptil 70 % sammenlignet med vask i varmt vann7.

Øk brukeropplevelsen med AI-basert teknologi

Samtidig som den nye serien forbedrer energieffektiviteten, bidrar også dens kjernefunksjoner til at brukerne enklere kan behandle tøyet sitt på riktig måte.

AI Ecobubble™8 gjør at vaskeprogrammet tilpasses tøyet. Avhengig av stofftypen som oppdages, justerer den mengden bobler som raskt løsner smuss og flekker, i tillegg til justering av vasketid, vanntemperatur og sentrifugehastighet. Den vasker like effektivt i kaldt vann som i varmt, og reduserer energibruken med opptil 70 %9 sammenlignet med vask i varmt vann. Og den beskytter også fargen og teksturen til klær med opptil 45,5 % bedre stoffpleie10.

I tillegg til det, vasker AI Wash klær skånsomt, men grundig11, med mindre vann og vaskemiddel. Gjennom avansert føling oppdager AI Wash vekten og mykheten til stoffet i en vask og overvåker aktivt det pågående nivået av tilsmussing. AI Wash bruker informasjonen den samler inn for å dispensere riktig mengde vann og vaskemiddel. Den justerer kontinuerlig bløtleggings-, skylle- og sentrifugeringstidene for best resultat12. Som et resultat forbedrer AI Wash vaskeytelsen og reduserer avfall.

Et bredt utvalg av imponerende vaskefunksjoner

Samsung har lagt til og utvidet funksjoner på tre viktige områder av klesvaskopplevelsen – reduksjon av mikroplastfrigjøring, brukervennlighet og vasketid:

Less Microfiber™ Cycle: Alle modellene i serien kommer med standard Less Microfiber™ Cycle. Dette programmet ble utviklet for å få klær til å slippe ut mindre mikroplast i avløpsvannet. Ved å justere motorens turtall og vaskeintensitet, reduserer denne syklusen mengden mikrofiber som frigjøres i avløpsvannet med opptil 54 %13.

Detergent Scan14 og Care Label Scan15: SmartThings’ Clothing Care16 tilbyr nye funksjoner som gjør det enklere for forbrukerne å bruke vaskemaskinen. Detergent Scan enklere å benytte riktig mengde vaskemiddel eller tøymykner. Når brukere skanner sitt vaskemiddel eller tøymykner med SmartThings, sender det informasjonen til vaskemaskinen slik at den tilsetter passende mengde til vasken. I tillegg kan brukere finne funksjonen kalt Care Label Scan. SmartThings verifiserer og formidler vaskeanvisningen til vaskemaskinen, slik at tøyet kan behandles riktig basert på vaskeetikettene som brukerne skannet.

Super Speed: Med Super Speed kan vasken bli ferdig på bare 39 minutter17. Denne korte vasketiden er muliggjort av QuickDrive™, som dynamisk beveger klærne. Skylletiden er også forkortet ved bruk av Speed Spray, som skyter kraftige vannstråler for å raskt fjerne rester av vaskemiddel. Og vaskemaskinen akselererer sentrifugeringshastigheten basert på mengden for å raskt sentrifugere klærne også.

Tilgjengelighet

Bespoke AI Washer A-40% blir tilgjengelig i Norden i uke 18 2024, med en veiledende pris i Norge på 17 999 kr.

Samsung tilbyr 15 farge- og designvariasjoner på tvers av fire produktserier totalt (WW8/7/6/5000D). For å lese mer om modellene, besøk Samsung.com.

1 Gjelder kun for utvalgte modeller (WW11DB8******, WW11DB7******).
2 Basert på Samsung intern testing. Modellene i WW8400D-serien er 40 % mer effektive enn det som kreves for å oppnå klasse A energieffektivitetsvurdering i henhold til forordning (EU) nr. 2019/2014. Resultatene kan variere avhengig av bruksmiljøet.
3 Gjelder kun for utvalgte modeller (WW**DB8******, WW**DB7******).
4 Basert på intern testing med bruk av Bomulls-syklusen på en WW7400D-modell med Bubble Shot sammenlignet med en konvensjonell Samsung-vaskemaskin uten Bubble Shot. Resultatene kan variere avhengig av typen tøy og bruksmiljøet.
5 Basert på intern testing med bruk av Bomulls-syklusen på en WW7400D-modell med Bubble Shot sammenlignet med en konvensjonell Samsung-vaskemaskin uten Bubble Shot. Resultatene kan variere avhengig av typen tøy og bruksmiljøet.
6 Tilgjengelig på Android- og iOS-enheter. En Wi-Fi-tilkobling og en Samsung-konto kreves.
7 Kan brukes når den valgte vasketemperaturen er 20~40°C.
8 AI Ecobubble™ aktiveres kun når spesifikke programmer er valgt, inkludert bomull, syntetiske stoffer og AI-vask med mengde mindre enn 2 kg.
9 Sammenlignet med vask i varmt vann. Testet i henhold til IEC 60456-2010 / 4 kg vaskemengde / Super Eco Wash kald (WF80F5E5U4W) vs. bomull 40°C uten Ecobubble™ (WF0702WKU). Individuelle resultater kan variere.
10 Basert på en EMPA-test på en 9 kg-modell (WF906U4SAGD, Synthetics), med og uten Ecobubble™. Data samlet inn fra individuelle tester. Faktiske resultater kan variere avhengig av individuell bruk.
11 Basert på en algoritme laget av AI. Faktiske resultater kan variere avhengig av individuell bruk.
12 Sammenlignet med en vanlig Samsung autodispenser, som er satt til å dispensere anbefalt mengde vaskemiddel. Basert på den kontinuerlige analysen av mengden vaskemiddel brukt i de siste 10 syklusene. Faktiske resultater kan variere avhengig av individuell bruk.
13 Basert på testing fra Ocean Wise Plastics Lab med en belastning på 2 kg av hettegensere i 100 % polyester, sammenlignet syntetisk syklus på en konvensjonell Samsung-modell WW4000T og Less Microfiber-syklusen på WW7000B. Resultatene kan variere avhengig av de faktiske klærne og bruksforholdene.
14 Bare utvalgte modeller (WW**DB8*9***, WW**DB7*9***). Denne funksjonen er kun tilgjengelig når du bruker visse vaskemidler og tøymyknere registrert i SmartThings-databasen (fra desember 2023).
15 Bare utvalgte modeller (WW**DB8*9***, WW**DB7*9***, WW**DB7*3***). Brukeren er alene ansvarlig for eventuelle konsekvenser som kan oppstå, inkludert, men ikke begrenset til skade eller skade forårsaket av feil informasjon gitt av brukeren.
16 Tilgjengelig på Android- og iOS-enheter. En Wi-Fi-tilkobling kreves.
17 Basert på bruk av Super Speed ved standardinnstillingene med en belastning på 5 kg.

Emner

Kategorier


Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologier. Selskapet redefinerer verden for TV-er, smarttelefoner, bærbare enheter, nettbrett, digitale apparater, nettverkssystemer og minne, system LSI, støperi og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsungs nyhetsrom på http://news.samsung.com.

Kontakter

For pressehenvendelser vedrørende monitor, minne og hvitevarer, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende monitor, minne og hvitevarer, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Tobias Gausemel Backe Gjelder journalister +47 975 47 778

Relatert innhold