Gå videre til innhold
For The Love of Sound - Nea x Skinny Days - Heartbeat
For The Love of Sound - Nea x Skinny Days - Heartbeat

Pressemelding -

Samsung lanserer sommerhit med frekvenser fra hørselstester for å skape bevissthet rundt hørselsutfordringer

Samsung lanserer en sommerhit med Skinny Days (NO) og Nea (SE) for å løfte frem rollen teknologi kan spille for å tilgjengeliggjøre opplevelsen av lyd, og for å skape bevissthet rundt hørselsutfordringer. Sangen består av frekvenser og elementer som vanligvis brukes i hørselstester, og er produsert i samarbeid med audiolog Peder Heggdal*.

Over én million nordmenn har, vitende eller uvitende, hørselsutfordringer av ulik grad. Når vi nå nærmer oss første festivalsommer på tre år, ønsker Samsung å rette oppmerksomhet mot viktigheten av å nyte god lyd på forsvarlig vis. For å hylle kjærligheten til lyd på en original måte, slippes en ny sommerhit sammen med de norske musikkprodusentene Skinny Days og den svenske sangeren og låtskriveren Nea. Sangen heter Heartbeat, og er unik ettersom den inneholder frekvenser som normalt brukes i hørselstester*.

- Teknologi har alltid bidratt til å skape gode lydopplevelser. Jeg er stolt over at vi, som pionerer innenfor betydningsfull innovasjon, setter mennesker og viktigheten av hørsel i sentrum når vi lager nye produkter. For eksempel gir Galaxy Buds Adapt Sound-funksjonen brukerne muligheten til å justere og tilpasse lyden etter egne behov, når det lyttes til musikk. På denne måten kan teknologien forbedre hele deres lydopplevelse, sier Elin Wallberg, Brand & Corporate Citizenship Manager i Samsung Electronics Nordic.

Heartbeat er laget som et eksperiment og inneholder elementer og frekvenser som ikke er hørbare for de med redusert følsomhet for høyfrekvente lyder*. For å hjelpe lytteren med å oppdage disse har Samsung laget en visualisering som viser hvor i sangen frekvensene finnes. 

De ulike segmentene av frekvenser er utviklet av Peder Heggdal, doktor i nevrovitenskap og audiologi og en av Norges ledende eksperter på hørselstap. Det første segmentet inneholder frekvenser på 17 khz, 16 khz og 10,6 khz. Avhengig av lytterens hørsel er noen frekvenser lettere og vanskeligere å skille. Det andre segmentet er inkludert i en del av lydsporet der ord har blitt skjult blant andre lyder. Disse ordene kan være ekstra vanskelig å skille, selv for personer med moderate hørselshemninger.

- Evnen til å oppleve musikk er faktisk noe av det første som påvirkes dersom du opplever hørselshemninger. Overdreven støyeksponering kan påvirke evnen til å skille lyder fra hverandre, og et høyfrekvent hørselstap kan til og med gjøre det vanskeligere å forstå teksten i en sang, forklarer Peder Heggdal.

Heartbeat av Nea og Skinny Days blir lansert på alle strømmetjenester 27. mai.

* Lydsporet og visualiseringen er ikke et medisinsk produkt og skal ikke erstatte tradisjonelle metoder for diagnostisering eller behandling av hørselstap eller andre medisinske lidelser. Om du mistenker at du har nedsatt hørsel bør du konsultere kvalifisert helsepersonell.

Les mer om initiativet på kampanjeside til For The Love of Sound
https://www.samsung.com/no/exp...

Les mer om Samsungs arbeid for økt tilgjengelighet:
https://www.samsung.com/no/accessibility/overview/



Emner

Kategorier


Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med innovative ideer og teknologi. Selskapet omdefinerer verden for TV, smarttelefoner, wearables, nettbrett, digitale apparater, nettverkssystemer, ssd, minnekort, halvledere og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsung's nyhetsrom på news.samsung.com

Kontakter

For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Anja Aasegg Johannesen Gjelder journalister +47 916 16 329
For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Martin Grevstad Gjelder journalister +47 913 91 244
For pressehenvendelser vedrørende TV og lyd, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende TV og lyd, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Sandra Dvergastein Gjelder journalister +47 468 44 397
For pressehenvendelser vedrørende monitor, minne og hvitevarer, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende monitor, minne og hvitevarer, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Tobias Gausemel Backe Gjelder journalister +47 975 47 778