Gå videre til innhold
Samsung lanserer SSD 990 EVO: Økt ytelse for gaming, arbeid og kreativitet

Pressemelding -

Samsung lanserer SSD 990 EVO: Økt ytelse for gaming, arbeid og kreativitet

Ny NVMe SSD tilbyr forbedret ytelse, energieffektivitet og grensesnittfleksibilitet

Samsung Electronics Co. Ltd., en verdensleder innen avansert minneteknologi, kunngjør i dag lanseringen av SSD 990 EVO – det nyeste tilskuddet til selskapets utvalg av forbruker-SSD-er – som leverer kraftig ytelse med bedre energieffektivitet. Designet for å forbedre hverdagslige dataopplevelser som spill, jobb og video-/bilderedigering forventes NVMe SSD-en å være en ideell løsning for et mangfold av brukere.

“Samsung har utnyttet sine avanserte minneteknologier for optimaliserte SSD-løsninger, og for vårt nyeste forbrukerprodukt har vi kombinert både innovasjon og praktikalitet for å forbedre dataopplevelsen for brukere", sier Hangu Sohn, Vice President for Memory Brand Product Biz Team hos Samsung Electronics. "990 EVO balanserer ytelse, energieffektivitet og pålitelighet, noe som gjør den til et allsidig valg for det nyeste grensesnittet som passer for en rekke dagligdagse oppgaver, inkludert gaming, arbeid og kreative eventyr.”

Forbedret ytelse

990 EVO tilbyr forbedret ytelse på opptil 43 % sammenlignet med forrige modell, 970 EVO Plus. Sekvensielle lesehastigheter når opptil 5,000 megabyte per sekund (MB/s), og skrivehastigheter opptil 4,200 MB/s. Vilkårlige lese- og skrivehastigheter får også et løft, og når henholdsvis opptil 700K input/output-operasjoner per sekund (IOPS) og 800K IOPS.

Ved å bruke Host Memory Buffer (HMB)-teknologi for å koble direkte til vertsprosessorens DRAM, kan SSD-en oppnå optimalisert ytelse selv med en DRAM-løs design. Brukere som oppgraderer fra tidligere vanlige SSD-er vil oppleve raskere lastehastigheter for spill og rask tilgang til store filer.

Forbedret energieffektivitet og smart termisk løsning

Samsung 990 EVO har forbedret energieffektivitet på opptil 70 % sammenlignet med 970 EVO Plus, noe som gir brukere forlenget bruk på PC-er uten konstant bekymring for batterilevetid. Den støtter også Modern Standby1, som muliggjør en umiddelbar av/på-funksjon med uavbrutt internett-tilkobling og sømløst mottak av varslinger, selv i strømsparingsmoduser.

990 EVOs varmespredning regulerer effektivt den termiske tilstanden til NAND-brikken, slik at driften konsekvent kan kjøre på sitt høyeste nivå uten at det går på bekostning av ytelsen.

En allsidig SSD for nåværende og fremtidig databehandling

990 EVO er en allsidig SSD laget for å møte dagens databehov og i påvente av fremtidige krav. Brukere kan oppleve sømløs multitasking med en enkelt SSD som imøtekommer kravene i hverdagen for gaming, arbeid og kreative prosesser.

Med støtte for både PCIe 4.0 x4 og PCIe 5.0 x2-grensesnitt, passer 990 EVO behovene til dagens PC-er som støtter PCIe 4.0 M.2-spor, samtidig som den tilbyr kompatibilitet sammen med termisk kontroll og strømsparing for PCIe 5.0-grensesnitt i kommende applikasjoner.

990 EVO kommer i to kapasitetsvarianter: 1 terabyte (TB) og 2 TB.

Samsung Magician-programvare

Samsung Magician-programvaren presenterer en pakke med optimaliseringsverktøy for forbedret funksjonalitet for alle Samsung SSD-er, inkludert 990 EVO. Brukere kan strømlinjeforme datamigrasjonsprosessen for SSD-oppgraderinger enkelt og sikkert. I tillegg beskytter Samsung Magician verdifulle data, overvåker stasjonens helse og varsler fastvareoppdateringer.

990 EVO er tilgjengelig nå for forbrukere over hele verden, med en anbefalt veiledende pris på 1530 kroner for 1TB-modellen og 2579 kroner for 2TB-modellen. For mer informasjon – inkludert garantidetaljer – vennligst besøk samsung.com/SSD eller semiconductor.samsung.com/internal-ssd/.

Samsung SSD 990 EVO spesifikasjoner

1 For detaljert informasjon om Modern Standby, vennligst besøk nettsiden til Microsoft.
2 NVM Express®-designmerket er et registrert varemerke for NVM Express, Inc.
3 1 GB = 1 000 000 000 byte av IDEMA. En viss del av kapasiteten kan brukes til systemfil og vedlikeholdsbruk, så den faktiske kapasiteten kan avvike fra det som er angitt på produktetiketten.
4 Sekvensielle og vilkårlige ytelsesmålinger er basert på IOmeter1.1.0. Ytelsen kan variere basert på en SSDs fastvareversjon, systemmaskinvare og konfigurasjon.
5 Testsystem-konfigurasjon: AMD Ryzen 9 7950X 16-kjerners prosessor CPU @ 4,5 GHz, DDR5 4800 MHz 16 GBx2 (PC5-38400), OS-Windows 11 Pro 64 bit, brikkesett - ASRock X670E Taichi.
6 Samsung Electronics skal ikke holdes ansvarlig for noe tap, inkludert, men ikke begrenset til tap av data eller annen informasjon som finnes på Samsung Electronics' produkter eller tap av fortjeneste eller inntekt som kan pådra seg brukeren. For mer informasjon om garantien, vennligst besøk samsung.com/SSD eller semiconductor.samsung.com/internal-ssd.
7 Fem år eller Total Bytes Written (TBW), avhengig av hva som kommer først. For mer informasjon om garantien, se det vedlagte garantidokumentet i pakken.

Emner

Kategorier


Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologier. Selskapet redefinerer verden for TV-er, smarttelefoner, bærbare enheter, nettbrett, digitale apparater, nettverkssystemer og minne, system LSI, støperi og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsungs nyhetsrom på http://news.samsung.com.

Kontakter

For pressehenvendelser vedrørende monitor, minne og hvitevarer, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende monitor, minne og hvitevarer, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Tobias Gausemel Backe Gjelder journalister +47 975 47 778

Relatert innhold