Gå videre til innhold
Samsung og Marimekko inngår samarbeid – Unikko og andre ikoniske trykk kommer til livsstilstilbehør og kunstverk for The Frame

Pressemelding -

Samsung og Marimekko inngår samarbeid – Unikko og andre ikoniske trykk kommer til livsstilstilbehør og kunstverk for The Frame

I et splitter nytt samarbeid lanserer Samsung og det finske livsstilsselskapet Marimekko et begrenset opplag av Samsung livsstilstilbehør med Marimekkos ikoniske Unikko-trykk – og en serie med over 40 Marimekko-kunstverk for The Frame.

Samsung, en global teknologileder, og Marimekko, det anerkjente finske designhuset, lanserer et samarbeid med begrenset opplag, som kombinerer Marimekkos gledelige livsstilsfilosofi og trykkkunst, med Samsungs innovative design for å inspirere verden. Dette samarbeidet introduserer en katalog med tilbehør i begrenset opplag til Samsungs allerede eksisterende og brede bibliotek av Samsung Galaxy-produkter med det ikoniske Unikko-blomstertrykket, som har 60-årsjubileum i år. I tillegg vil over 40 ikoniske Marimekko-design være tilgjengelig på Samsung Art Store for The Frame fra 1. februar 2024.

– Vi i Marimekko har alltid satt pris på en vakker hverdag fylt med glede. Vi er begeistret over vårt nye samarbeid med Samsung, da det tilgjengeliggjør våre dristige mønstre i form av tilbehør og hverdagskunst til nye målgrupper. I dette samarbeidet med Samsung er vi spesielt glade for å feire 60-årsjubileet til Unikko, sier Sanna-Kaisa Niikko, markedssjef i Marimekko

Samsung livsstilstilbehør: Det ikoniske Unikko-trykket møter hverdagslig tilbehør
Samsung har lenge fokusert på kombinasjonen av lekne farger, nyskapende design og kreativitet med sine produkter, som de banebrytende Flip og Fold-modellene. I år vil Samsung ta designfokuset til neste nivå og utvide livsstilsutvalget gjennom dette samarbeidet med Marimekko.

I dette samarbeidet med begrenset opplag vil et utvalg av livsstilstilbehør som: telefondeksler, Galaxy Buds-deksler og klokkeremmer gjennomgå en livlig transformasjon med det ikoniske Unikko-trykket. Samarbeidet vil gi Samsung-brukere mulighet til å fylle hverdagen med personlig stil og farger, og henvender seg ikke bare til designorienterte brukere, men også treningsentusiaster, ettersom kolleksjonen har et bredt utvalg av tilbehør som sikrer allsidighet og appellerer til brukere med ulike interesser.

– Samsung er stolt av å samarbeide med det mangeårige finske designhuset Marimekko, sier Oscar Nöjd, salgssjef, mobil, Samsung Electronics Nordic AB.

– Dette partnerskapet vil gjøre det mulig for brukerne våre å nyte morsomt, verdenskjent finsk design med deres hverdagstilbehør, fra telefondeksler til klokkeremmer og mer. Partnerskapet vil berike vår tilbehørskatalog og gi nordiske Samsung-brukere en sjanse til å utrykke seg selv og få glede gjennom ikoniske produkter som kommer i et begrenset opplag, fortsetter Nöjd.

Den begrensede kolleksjonen av livsstilstilbehør vil være tilgjengelig fra mars 2024 og utover hos Samsungs e-forhandlere og forhandlere i utvalgte markeder, med start i de nordiske markedene.

Samsung Art Store og Marimekko: Kunst møter innovasjon
Samsungs forpliktelse til innovasjon tar en stilig vending med samarbeidet som bringer Marimekkos tidløse trykk til The Frame. Samlingen vil inneholde et nøye kuratert bibliotek med 30 Marimekko-design og tre sesongbaserte samlinger med 12 trykk som roterer gjennom året, noe som vil gi brukere mulighet til å forvandle TV-en sin til et fengslende kunstverk som er relevant for hver sesong av året.

Samlingen vil tilby Samsung Art Store-abonnenter en sjenerøs mengde ikoniske kunsttrykk fra Maija Isola, designeren som skapte over 500 mønstre for Marimekko, inkludert det berømte Unikko-blomstermønsteret; Fujiwo Ishimoto, en prisvinnende japansk designer som har jobbet med merket siden 70-tallet; Katsuji Wakisaka, en kjent kunstner, kjent for sine organiske former og dristige farger; Vuokko Eskolin-Nurmesniemi, hyllet for sine funksjonelle og tidløse design; og Maija Louekari, en designer som kombinerer narrativ strektegning med dyktig bruk av kraftige fargeflater.

– Samsung er stolte av å introdusere det første tillegget av finsk design noensinne til Samsung Art Store-samlingen, sier Sofia Monteiro, europeisk produktsjef for Samsung Art Store.

– Vår visjon med dette partnerskapet er å bringe tidløs design direkte til brukerne våre, slik at de kan tilpasse oppholdsrommene sine med et snev av finsk kreativitet. Kolleksjonen ble nøye valgt ut for å bringe ikonisk design til våre brukeres hjem med smakfulle og tidløse trykk, og fortsette å gi verdi til våre verdsatte brukere, avslutter Monteiro.

Kunstverkene vil være tilgjengelig på Samsung Art Store, en abonnementstjeneste eksklusivt tilgjengelig på The Frame, som lar brukere velge fra en katalog med over 2500 kunstverk fra verdens mest anerkjente museer, gallerier, samt designselskaper – nå inkludert ikoniske design fra Marimekko. Art Store-abonnementet med full tilgang inkluderer de 40+ kunstverkene fra Marimekko, i tillegg til over 2500 kunstverk fra alle våre museer, gallerier og partnere. Ubegrenset tilgang for 49 NOK per måned.

Om Marimekko
Marimekko er et finsk livsstils-designfirma kjent for sine originale trykk og farger. Selskapets produktportefølje inkluderer klær, vesker og tilbehør av høy kvalitet samt interiørartikler fra tekstiler til servise. Da Marimekko ble grunnlagt i 1951, ga de enestående trykte stoffene selskapet en sterk og unik identitet. I 2022 var selskapets nettoomsetning EUR 167 millioner og sammenlignbart driftsresultat var EUR 30,4 millioner. Globalt er det omtrent 150 Marimekko-butikker, og nettbutikken betjener kunder i 35 land. Nøkkelmarkedene er Nord-Europa, Asia-Stillehavsregionen og Nord-Amerika. Konsernet har ca. 460 ansatte. Selskapets aksje er notert på Nasdaq Helsinki Ltd.

Emner

Kategorier


Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologier. Selskapet redefinerer verden for TV-er, smarttelefoner, bærbare enheter, nettbrett, digitale apparater, nettverkssystemer og minne, system LSI, støperi og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsungs nyhetsrom på http://news.samsung.com.

Kontakter

For pressehenvendelser vedrørende TV og lyd, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende TV og lyd, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Sandra Dvergastein Gjelder journalister +47 468 44 397

Relatert innhold