Gå videre til innhold

Pressemelding -

Samsung presenterer Samsung Pay

Samsung lanserer trygg og smidig betalingsløsning for mobil med mange bruksområder

BARCELONA, Spania – 1. mars 2015 – I dag på Mobile World Congress i Barcelona presenterte Samsung Electronics en ny betalingstjeneste for mobil, Samsung Pay. Til forskjell fra tjenestene som allerede finnes på markedet kan Samsung Pay benyttes hos majoriteten av alle betalingssteder. Kombinasjonen av NFC og den nye teknologien Magnetic Secure Transmission (MST) gjør at kunder kan betale med mobilen selv på tradisjonelle betalingsterminaler.

For å kunne levere markedets beste mobile betalingsløsning har Samsung samarbeidet med betalingsnettverk som MasterCard og Visa. Samtaler med viktige finansielle partnere som American Express er i full gang, for å sikre større tilgjengelighet og fleksibilitet for brukere og samtidig tilby en trygg og enkel opplevelse.

– Kombinasjonen av en smidig betalingsprosess og et stort nettverk av samarbeidspartnere gjør Samsung Pay til en tjeneste som kommer til å redefinere hvordan vi betaler for varer med mobilen, sier JK Shin, VD for Samsung Mobile.

Raskt og enkelt med global dekning
Samsung Pay kan bli tatt i bruk på cirka 30 millioner betalingssteder verden over, hvilket gjør tjenesten til den første mobile betalingsløsningen med et nærmest universelt bruksområde. Det er mulig takket være Magnetic Secure Transmission (MST), en banebrytende teknologi som muliggjør mobilbetalinger uansett om betalingsstedet støtter kjøp med NFC eller via tradisjonelle kortlesere.

Samsung Pay er en lett anvendelig applikasjon der betalingskortet registreres med enkle steg. Når kortet er registrert startes tjenesten ved at man sveiper fingeren over skjermen og velger hvilket kort som skal belastes. Betalingen autentiseres med mobilens fingeravtrykksleser og gjennomføres ved å holde telefonen mot betalingsterminalen.

Trygg og privat
Samsung prioriterer å levere brukersikkerhet og håndtering av personlige data av høyeste bransjestandard. Samsung Pay lagrer derfor ikke personlige kontonummer i brukerens mobilenhet. Sensitiv kortinformasjon blir i stedet konvertert til en unik kryptert kode som gjør at kunder enkelt kan gjennomføre kjøp over hele verden med høyere sikkerhetsnivå enn med fysiske bankkort.

Samsung beskyttelse mot svindel og datainntrengning ved betalinger blir styrket av deres egen sikkerhetsplattform (Samsung KNOXTM) og ARM TrustZone®. Om man mister telefonen kan eieren nemlig lokalisere, låse og nullstille sin enhet via Samsungs tjeneste Find My Mobile og betalingsinformasjon.

Samsung Pay lanseres innledningsvis i USA og Korea i løpet av sommeren, og blir senere tilgjengelig også i Europa med Samsung Galaxy S6 og S6 edge.

Emner

Kategorier


Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologi, omdefinerer verden for TV, smarttelefoner, bærbare enheter, tablets, kameraer, digitale apparater, skrivere, medisinsk utstyr, nettverkssystem, halvledere og LED-løsninger. Vi er også ledende innen tingenes internett gjennom, blant annet våre digitale helse- og smarte hjem-initiativ. Samsung har 307 000 medarbeidere i 84 land, og en årlig omsetning på nesten 1500 milliarder. For mer informasjon besøk www.samsung.no eller den offisielle bloggen www.global.samsungtomorrow.com.

Kontakter

For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Anja Aasegg Johannesen Gjelder journalister +47 916 16 329
For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Martin Grevstad Gjelder journalister +47 913 91 244
For pressehenvendelser vedrørende TV og lyd, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende TV og lyd, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Sandra Dvergastein Gjelder journalister +47 468 44 397
For pressehenvendelser vedrørende monitor, minne og hvitevarer, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende monitor, minne og hvitevarer, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Tobias Gausemel Backe Gjelder journalister +47 975 47 778