Gå videre til innhold
Samsung satser på TV-opplevelser for alle - Lanserer funksjoner som skal hjelpe syns- og hørselshemmede

Pressemelding -

Samsung satser på TV-opplevelser for alle - Lanserer funksjoner som skal hjelpe syns- og hørselshemmede

I takt med at mengden TV-innhold vokser, øker også underholdningstilbudet for TV-seere. Til tross for denne utviklingen er det fortsatt en utfordring for hørselshemmede, døve og blinde å få tilgang til grunnleggende TV-funksjoner, blant annet lydkontroll og skjerminnstillinger. Samsungs 2021 modeller vil derfor ved hjelp av ny teknologi, muliggjøre fantastiske TV-opplevelser for alle.

Ved hjelp av Samsungs nye prisbelønte CES 2021 TV- funksjoner for tilgjengelighet, inklusivt Caption Moving, Sign Language Zoom, Multi-Output Audio og Voice Guide, vil selskapet skape en bedre TV-opplevelse for hørselshemmede, døve og personer med nedsatt syn. Selskapet kommer også til å fortsette utviklingen av nye funksjoner basert på kunstig intelligens, for å gjøre Samsungs TV-apparater enda mer tilgjengelige.

SeeColors App: En ny verden for fargeblinde (CVD)

Samsungs SeeColors-app gjør fargejusteringer, og skaper optimale farger for personer med fargeblindhet (CVD). Ved å anvende appen på en TV kan brukeren identifisere sin CVD - type samt nivå, og dermed direkte stille inn skjerminnstillingene basert på resultatet.

Color Inversion: Komfortabel synsopplevelse uten gjenskinn

Å oppfatte klare farger kan være vanskelig for personer med nedsatt syn. Sort tekst på hvit bakgrunn kan ofte forårsake gjenskinn. Funksjonen Color Inversion skalhjelpe de som er følsomme mot lys, og de med nedsatt syn. Ved å endre fargene i menyen til hvit tekst på sort bakgrunn, øker den visuelle oppfatningen og lindrer tretthet i øynene. Det finnes også funksjoner som hjelper mennesker med fullstendig fargeblindhet, blant annet GreyScale, som konverterer fargebilder til sorthvitt.

Lydbeskrivelse av video: En bedre opplevelse av spennende scener

Spektakulære actionfilmer og spennende sportskamper kan fenge tv-seere. Men TV-opplevelsen for blinde begrenser seg til kun lyd. Lydbeskrivelse av bevegelig innhold er en funksjon, som gir verbale beskrivelser av situasjoner som vises på skjermen. Gjennom forklaringer av faktorer som lyd ikke kan beskrive, for eksempel klær og kroppsspråk, kan brukeren nyte TV-innholdet i større grad. Denne funksjonen fungerer med kanaler og programmer som tilbys i tjenesten.

Learn TV Remote: For enkel bruk

For personer som er blinde eller har nedsatt syn kan det være vanskelig å vite hva de ulike knappene på en fjernkontroll skal brukes til. Learn TV Remote er en funksjon som hjelper blinde med å venne seg til plasseringen av hver knapp og funksjon, gjennom gjentatte øvelser. Brukeren trykker på fjernkontrollen når funksjonen Learn TV Remote er aktiv og mottar en verbal forklaring på hver enkelt knapp og funksjon.

Stemmeguide: For bedre navigering av kanaler og kontroll av volum

For blinde og personer med nedsatt syn kan det være vanskelig å vite hvilken TV-kanal skjermen viser, samt hvor høyt volumet er. Ved å formidle kanal og lydnivå på TV-en, fjerner stemmeguiden behovet for å trykke på fjernkontrollen flere ganger for nå navigere til ønsket program og lydnivå. Funksjonen informerer også om hvilket program som sendes, i tillegg til den kommende programoversikten.

Snarveier for tilgjengelighet

Hvis man holder nede volumknappen på fjernkontrollen til en Samsung TV i mer enn to sekunder, blir du viderført til en meny hvor du kan tilpasse en mengde ulike funksjoner for tilgjengelighet. I menyen kan du velge de funksjonene som passer deg og dine familiemedlemmer best. Denne menyen har en stemmeguide, som gjør at alle brukere kan navigere uten problemer.

Sign Language Zoom

Innen tegnspråk kan samme gest ha ulike betydninger, avhengig av ansiktsuttrykk og form på munnen. Alle disse faktorene må tas i betraktning for at mottakeren skal forstå nøyaktig hva som kommuniseres. TV-apparater fra Samsung bruker bedriftens egne AI-algoritmer for å automatisk gjenkjenne tegnspråk, samtidig forstørre personen som presenterer med 200 prosent. Brukere kan også velge å forstørre et spesifikt område og endre manuelt på skjermen for å få en nærmere titt på detaljer, enten om det er spørsmålene i et quiz-program eller resultattavlen fra et sportsarrangement.

Separat teksting

Ofte kan bildetekster i TV-programmer overlappe undertekstene slik at de blir skjult. Da er funksjonen Separat teksting til stor hjelp. Funksjonen gjør det mulig å se skjulte bildetekster i et separat område av TV-programmet. Brukere kan også endre bakgrunnen og tekstfargene til undertekstene for å øke synligheten enda mer.

Multi-output Audio

For å sikre at alle brukere kan nyte innholdet på riktig lydnivå tilbyr Samsung Multi-output Audio – funksjonen på sine TV-apparater. Med denne funksjonen kan hørselshemmede bruke en Bluetooth-enhet for å lytte med ønsket volum - uten å påvirke andres opplevelse. Ulike Bluetooth-enheter kan kobles direkte til TV-en, slik at brukeren selv kan stille inn sine egne lydnivåer via enheten.

Videre arbeid for tilgjengelighet

Siden 2013 har Samsung samarbeidet med Royal National Institute of Blind People (RNIB) i Storbritannia, for å sikre at produkter er utstyrt med riktige funksjoner for alle forbrukere. Selskapet mottok RNIB’s pris «Tried and Tested Accreditation» for sine smarte TV-apparater fra 2020. Dette er første gang en aktør i TV-bransjen får en slik pris.

Emner


Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologi. Bedriften omdefinerer verden for TV, smarttelefoner, wearables, nettbrett, kameraer, digitale apparater, skrivere, medisinsk utstyr, nettverkssystemer, og halvledere og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsungs nyhetsrom på news.samsung.com

Kontakter

Elin Axelsson

Elin Axelsson

Corporate Communications & PR TV, lyd, hvitevarer +46 73 671 95 26