Gå videre til innhold
Samsung viser muskler på IFA 2014

Pressemelding -

Samsung viser muskler på IFA 2014

Buet Ultra-HD TV på 105 tommer innleder en ny æra i TV-verden  

Oslo, 4. september 2014 – Like sikkert som at høsten nærmer seg er også Samsung tilbake på IFA. Denne høsten er det høyoppløselige, buede skjermer som er det største trekkplasteret.

At Samsung satser på en buet fremtid er ingen hemmelighet, og på IFA vil produsenten presentere det største utvalget noen sinne av Curved TV og buede lydprodukter på det europeiske markedet. Med totalt 17 buede TV-modeller i Ultra-HD og Full-HD i størrelser fra 48 tommer til og med hele 105 tommer, viser Samsung at de tar forbrukernes ønsker på alvor. En av TV-ene er også justerbar, og du kan selv velge hvorvidt du ønsker en buet eller flat skjerm. I tillegg vil det presenteres nyheter på lydfronten, med nye Multiroom-høyttalere og løsninger til fremtidens hjem, en helt ny eksklusiv serie med kjøkkenprodukter og den robuste tableten Galaxy Active Tab. Her presenteres et utvalg av alle nyhetene, så følg med.

Curved UHD-TV 105 tommer i 21:9-format

En omfavnende kino-opplevelse hjemme

Vil du skape en kino-opplevelse i din egen stue? En av Samsungs nyeste toppmodeller er den 105-tommer store buede TV-en Curved UHD-TV med det brede bildeformatet 21:9, samme format som benyttes på kinolerreter. Med totalt 11 millioner piksler (5120x2160) tilbyr denne TV-en fem ganger så høy oppløsning som Full-HD. Selv innhold i SD- eller Full-HD-format skaleres opp til UHD-oppløsning. Med hjelp fra Samsungs egen bildeteknologi (Peak Illuminator) skapes det detaljrike bilder i selv de mørkeste områdene av bildet. Sammen med den kraftige innebygde høyttaleren på 160 watt gir Curved UHD-TV en imponerende seeropplevelse.

Justerbar 105-tommers UHD-TV i 21:9-format

Samsung lar deg velge selv – flat og buet skjerm i samme TV

På IFA presenteres det flere buede nyheter, og den største nyheten er kanskje Samsungs 105-tommers store UHD-TV med bildeformatet 21:9. Ikke kun på grunn av TV-ens format eller oppløsning, men også fordi TV-en kan bues. Samsungs UHD-TV kan justeres fra flat til buet skjerm og lar derfor seeren selv bestemme over sin egen seeropplevelse. Produktet har som enkelte tidligere TV-modeller fra Samsung en design som kalles Timeless Gallery. Modellen kommer med splitter ny bildeteknologi som UHD Dimming og oppskalering for et detaljrikt bilde med bedre kontraster.

Curved soundbar HW-H7500/1

Designet for å passe til Samsung Curved TV

Nå lanserer Samsung en buet trådløs soundbar for å matche utvalgte modeller i Samsungs serie av Curved TV på 55 og 65 tommer. Soundbaren kan plasseres på en TV-benk eller enkelt veggmonteres sammen med Samsungs buede TV-modeller ved å feste den under den allerede veggmonterte TV-en, slik at soundbaren nærmest svever i luften. Samsungs egen teknologi gir detaljert lyd med høy kvalitet. Med støtte for 8.1 kanaler har soundbaren dessuten to høyttalerelementer på sidene slik at lyden spres i tre retninger og skaper en omsluttende surroundlyd. Den nye modellen har en iøynefallende design i børstet aluminium, svart og sølv. HW-H7500 lanseres i oktober, og anbefalt utsalgspris er 6500 kroner. 

Galaxy Tab Active

En robust tablet tilpasset profesjonelle brukere

For første gang presenterer Samsung en tablet som er spesielt tilpasset profesjonelle og yrkesfaglige brukere på krevende arbeidsplasser. Galaxy Tab Active er åtte tommer stor og neste steg i Samsungs satsing innenfor tablet-kategorien. Samsung har kombinert sin egen kunnskap med resultater fra fokusgrupper med yrkesfaglig bakgrunn i utviklingen av Tab Active. Resultatet er en tablet som passer like bra på kontoret som i krevende miljøer utendørs. Den er IP67-klassifisert, støtsikker fra 1,2 meter med det medfølgende beskyttelsesetuiet og kompatibel med Samsung KNOX. Tab Active har en batterilevetid på 8-10 timer, med utskiftbart batteri og kommer med den nye pennen C-pen. Kameraet på 3,1 MP gjør det mulig å blant annet scanne strekkoder, og med NFC-kompatibilitet er Tab Active en tablet som skaper muligheter for effektivisering og økt produktivitet. Galaxy Tab Active lanseres i fargen Titanium Green, og blir tilgjengelig med WiFi (PRIS) og WiFi/4G (PRIS), 16GB og MicroSD (opp til 64 GB). Besøk www.samsungmobilepress.com for bilder, tekniske spesifikasjoner og mer informasjon.

Den nye Multiroom-høyttaleren M3

Trådløs musikk via Wi-Fi – lillebroren til M5 og M7 vises på IFA-messen i Berlin

Tidligere i år lanserte Samsung det nye lydsystemet Multiroom med støtte for Spotify Connect. Multiroom er et moderne lydsystem hvor musikken spilles av via Wi-Fi og du velger selv hvilke høyttalere som skal brukes ut fra ditt behov. Lanseringen av den mer kompakte og rimeligere modellen M3 øker nå mulighetene for å skreddersy ditt eget lydsystem med musikk i hvert rom. Med flere høyttalere kan du velge mellom å spille forskjellige sanger i forskjellige rom, samme sang i alle rom eller én sang i ett rom. Du velger selv, helt enkelt. Med Spotify Connect kan du enkelt spille musikk direkte fra Spotify-appen akkurat slik du er vant til, med full funksjonalitet og uten at musikken avbrytes av for eksempel innkommende samtaler. Styr lyden fra din smarttelefon eller tablet med appen Samsung Multiroom. M3 lanseres i september og anbefalt utsalgspris er 1 700 kroner.

Powerbot VR9000

Kontroller Samsungs nyeste robotstøvsuger med fjernkontroll

I dag er Samsung en av Europas raskest voksende merkevarer innen hvitevarer og husholdningsprodukter. Nå utvider selskapet sitt utvalg av støvsugere gjennom lanseringen av den nye robotstøvsugeren VR9000 i fargene svart og gull. En av mange nye funksjoner er Point Cleaning™ som lar brukeren peke på et bestemt punkt på gulvet med fjernkontrollen, og apparatet vil følge lyset og rengjøre overflaten. Takket være Samsungs egen teknik har VR9000 en sugeevne som er mye kraftigere enn andre robotstøvsugere. VR9000 har også en forbedret evne til å unngå og bli viklet inn i ledninger, tepper eller andre potensielle hindre som kan finnes på gulvet. Og takket være den nye høytpresterende sensoren kan robotstøvsugeren enkelt og intelligent navigere gjennom et rom uten å sette seg fast i for eksempel stol- eller bordben. På IFA presenterer Samsung i tillegg to andre støvsugere, VC8100 og VC7000, som gjør at du å bytte kontakt når du støvsuger. VR9000 lanseres i oktober.

Samsung Chef Collection

Presis temperatur med ny og eksklusiv kjøkkenserie fra Samsung

Nå lanserer Samsung en helt ny og innovativ kjøkkenserie med navnet Chef Collection, bestående av flere eksklusive produkter. Med kunnskapen til noen av verdens beste kokker har Samsung utviklet kjøkkenprodukter som gjennomgående fokuserer på å tilby presise og optimale temperaturer for å gi den beste smaken. Serien består blant annet av et nytt flerbruksskap med kjøleskap og fryser, som takket være en jevn og presis temperatur holder selv de mest sensitive ingrediensene ferske lenger. Ovnen i serien er en gourmetluftovn som benytter damp oppvarmet til over 100 grader som raskt sprer seg jevnt i hele ovnen. Dette fremhever råvarenes tekstur og smak, spesielt ved baking og steking. Når middagen er servert og porselenet ryddes inn tar Chef Collections oppvaskmaskin med vertikale spylestråler over jobben. Den nye serien lanseres i første kvartal av 2015.

Samsung Smart Home

En smartere levemåte

På IFA viser Samsung fram nyheter til smarthjemmet. De nye løsningene omfatter blant annet hjemmealarm, energikonsum og stemmestyring, og beviser Samsungs målsetning om å realisere drømmen om et ”smarthjem”. Ved å kombinere egne produkter og tredjepartsprodukter som digital dørlås og IP-kamera, sikter Samsung mot å utvikle en komplett og sømløs løsning for hjemmet. Det skal for eksempel bli mulig å bruke en app som er koblet til IP-kameraene til å sjekke at alt er bra hjemme, uansett hvor du er. I tillegg kan du alltid ha oversikt over energiforbruket fra for eksempel en varmepumpe, eller kjapt påvirke hvor mye energi dine hvitevarer bruker. En annen smart funksjon er at lamper og lufting automatisk kan slås på når du nærmer deg hjemmet. Du kan også aktivere robotstøvsugeren eller de smarte LED-lampene gjennom stemmegjenkjenningsfunksjonen S Voice, som finnes i Galaxy- og Gear-serien.

Samsung er å finne på IFA mellom 5. og 10. september på Level 2 i CityCube Berlin.


PRESSEKONTAKT:
Er du interessert i pressemateriell og testprodukter fra Samsung?
Kontakt Hanne Kjærnes, PR-operatørene, hk@pr-o.no, 997 41 263/476 20 200



Emner

Kategorier


Samsung Electronics Co Ltd, Korea er en global leder innen teknologi og komponenter. Gjennom kontinuerlig innovasjon utvikler vi SMART-TV, smarte telefoner, tablets, PC-er, skrivere, kameraer, hvitevarer, medisinsk utstyr, halvledere og LED-løsninger. Samsung har 286 000 medarbeidere i 80 land med en omsetning på 216,7 milliarder dollar i 2013. Vårt mål er å tilby nye muligheter til mennesker overalt. For mer informasjon besøk www.samsung.no

Kontakter

For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Anja Aasegg Johannesen Gjelder journalister +47 916 16 329
For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende mobil, nettbrett, PC og wearables, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Martin Grevstad Gjelder journalister +47 913 91 244
For pressehenvendelser vedrørende TV og lyd, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende TV og lyd, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Sandra Dvergastein Gjelder journalister +47 468 44 397
For pressehenvendelser vedrørende monitor, minne og hvitevarer, vennligst kontakt:

For pressehenvendelser vedrørende monitor, minne og hvitevarer, vennligst kontakt:

Pressekontakt Trigger v/ Tobias Gausemel Backe Gjelder journalister +47 975 47 778

Relatert innhold