Gå videre til innhold
Samsungs NEO QLED 2021 får bransjens første «Eye Care»-sertifisering

Pressemelding -

Samsungs NEO QLED 2021 får bransjens første «Eye Care»-sertifisering

Samsung Neo QLED 2021 blir den første TV-en som mottar «Eye Care»-sertifisering fra Leading Engineering Association, VDE.

Oslo - 11. mars 2021 – Samsung Neo QLED 2021-modellene har mottatt bransjen første «Eye Care»-sertifisering fra det velrennomerte elektrotekniske sertifiseringsinstituttet Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE) i Tyskland. Sertifiseringen er prov på Samsungs ønske om å forbedre forbrukernes opplevelse av sine TV-produkter.

Samsung QLED 2021-modellene[1] som har gjennomført testene, har motatt «Eye Care»-sertifisering, som blant annet inkluderer «Safety for Eyes», «Gentle to the Eyes», flicker level[2]uniformity[3] og color fidelity[4].

«Safety for Eyes»-sertifiseringen tildeles produkter der nivåene av blått lys, ultrafiolette stråler og infrarøde stråler faller inn under en «unntaksgruppe», med basis i klassifiseringen som fastsettes av International Electrotechnical Commission (IEC).

«Gentle for Eyes»-sertifiseringen viser at mengden melatonin (kroppens søvnhormon) som skilles ut fra å se på en TV, oppfyller de standardene International Commission on Illumination (CIE) har satt.

IEC er en internasjonal standardorganisasjon som setter standarder for elektronikk, elektroniske produkter og relaterte tekniske løsninger. CIE er den internasjonale autoriteten for lys, belysning og farger.

Sertifiseringen viser at Samsungs QLED oppfyller standardene for jevn bildekvalitet og korrekte farger, som begge er vesentlig for en korrekt gjengivelse av innholdet på TV-en.

«Som global bransjeleder innen TV-segmentet i 15 år, har Samsung engasjert seg for å utvikle produkter som ikke bare tilbyr gode bildekvalitet, men som også er tilpasset forbrukerne», sier Yonghoon Choi, Executive Vice President for Visual Display Business på Samsung Electronics.

[1] Serie QN900, QN800, QN90/95, QN85, Q80, Q70, Q60

[2]I henhold til International Electrotechnical Commission (IEC) standard

[3]I henhold til I nternational Standard Organization (ISO) standard

[4]I henhold til Information Display Measurement Standard (IDMS) standard

Emner

Kategorier


Om Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologi. Bedriften omdefinerer verden for TV, smarttelefoner, wearables, nettbrett, kameraer, digitale apparater, skrivere, medisinsk utstyr, nettverkssystemer, og halvledere og LED-løsninger. For de siste nyhetene, besøk Samsungs nyhetsrom på news.samsung.com

Kontakter

Elin Axelsson

Elin Axelsson

Corporate Communications & PR TV, lyd, hvitevarer +46 73 671 95 26