Følg Samsung Electronics Nordic AB

UHD gjør oss mer oppslukt av TVen en noen sinne

Pressemelding   •   des 07, 2015 13:55 CET

En nevropsykologisk studie viser hvilken effekt Ultra HD har på kroppen og hjernen. UHD gir et overlegent visuelt inntrykk og gjør det mulig å oppleve TV på en ny, mer engasjerende måte.

Oslo – 7. desember 2015 – Samsung har i samarbeid med Mindlab International gjennomført en undersøkelse som viser at UHD TV har et mer oppslukende (38 prosent) bilde enn vanlig HD.

Den nevropsykologiske undersøkelsen ”Screen sensation: The Ultra HD Effect” har undersøkt forskjellen i de psykologiske effektene av å se på UHD TV og Full HD TV. Studien belyser betydningen av Samsungs SUHD teknologiske framskritt. Full HD (1080p) inneholder mer enn fem ganger så mye bildeinformasjon som en vanlig standard TV, mens Ultra High definition (UHD) TV er kapabel til å vise bilder med fire ganger så mye mer detaljert informasjon som Full HD.

– Ultra High Definition TV er et stort fremskritt når det kommer til seeropplevelse, noe som nå bevises i studien som er gjennomført i samarbeid med Samsung. Det er utrolig hvordan tekniske fremskritt kan bidra til økende psykologiske effekter og endre hvordan vi opplever innhold og underholdning, sier Nevropsykologen Doktor David Lewis, styremedlem Mindlab International.

Deltagerne i undersøkelsen var i alderen 18-65. Under testen var deltagerne koblet opp via elektroder festet rundt hodet og kontrollert med EEG (Elektroencefalografi), EDA (Ellektrodemal aktivitet) samt pulsmålere. De medvirkende fikk se på materiale fra strømmetjenesten Netflix og en europeisk ligakamp i fotball, alt i både UHD og HD.

UHD overlegent sammenlignet med HD
Resultatet viste en overlegen seeropplevelse på UHD TV sammenlignet med Full HD TV. Dette fremkom gjennom en kombinasjon av økt motivasjon til nærhet (som assosieres med at man nærmer seg noe), visuell bearbeiding og beta-kraft (et mål som kan kobles sammen med aktiv tenking og konsentrasjon) måles.

Resultatet kommer til og med til å gjøre sofakommentatorene fornøyde da testdeltagernes visuelle opplevelse var 62 prosent høyere når de så på fotball på en UHD TV. Dette innebærer at hjernen bruker mer av sin kapasitet til å bearbeide den visuelle informasjonen, noe som bidrar til en mer detaljrik opplevelse av hva som skjer på banen.

– Alt fra internasjonale sportsarrangementer til populære tv-serier og filmer, vil folk oppleve i TV-apparater med større, lysere og mer krystallklare skjermer. Samsung ligger foran når det gjelder utvikling av TV-teknologi og tilbyr en fullstendig og fantastisk seeropplevelse. Denne studien viser verdien av å se på teknologisk avanserte TV-apparater som Samsung SUHD TV, sier Knut-Eirik Rørnes, produktansvarlig for TV i Samsung Norge.

Under testene opplevde en fjerdedel av deltagerne at de befant seg mer i nået når de så på en Samsung SUHD. De medvirkende kjente seg mer klare til å reagere på det som ble vist på skjermen, mer fokusert, oppmerksomme og konsentrerte.

Mer fra undersøkelsen

  • Deltagerne var merkbart mer interesserte i materialet på UHD TV sammenlignet med HD TV (20 prosent forskjell).
  • Når samme klipp vises for andre eller tredje gang ble de som så på UHD mer dratt mot bildene enn de som så på HD (29 prosent forskjell).

Samsung Electronics Co., Ltd. inspirerer verden og former fremtiden med transformative ideer og teknologi, omdefinerer verden for TV, smarttelefoner, bærbare enheter, nettbrett, kameraer, digitale apparater, skrivere, profesjonelle skjermer, ssd, minnekort, medisinsk utstyr, nettverkssystem, halvledere og LED-løsninger. Vi er også ledende innen tingenes internett gjennom, blant annet våre digitale helse- og smarte hjem-initiativ. Samsung har 307 000 medarbeidere i 84 land, og en årlig omsetning på nesten 1500 milliarder. For mer informasjon besøk www.samsung.no eller den offisielle bloggen news.samsung.com.

Vedlagte filer

Word-dokument