Følg Samsung Electronics Nordic AB

Velvære i den opp- og tilkoblede verden

Blogginnlegg   •   mar 15, 2019 06:00 CET

Det er helt fantastisk å se hvilke nye muligheter den digitale utviklingen gir oss. Men samtidig som samfunnet blir mer og mer opp- og tilkoblet, er det viktig å reflektere over hvordan utviklingen støtter vårt mentale og fysiske velvære, og at teknologiutvikling setter vår helse i fokus.

Vi lever i et samfunn som blir stadig mer opp- og tilkoblet. Smarttelefonen er ikke lengre bare en telefon, men også banken, matbutikken og læreren din og mye mer. TV-en din kan svare på en talekommando og du kan starte vaskemaskinen uten at du engang er i rommet. At mer og mer i hverdagen blir opp- og sammenkoblet i et digitalt økosystem har mange positive innvirkninger for samfunnet og enkeltpersoner.

Men i det sammenkoblede livet begynner stadig flere å tenke på hvor mye tid som tilbringes foran skjermene, at det påvirker vår fysiske aktivitet, søvn og gir følelsen av å bli konstant avbrutt og ikke å være til stede i nåtiden. Samsung mener at det er viktig at teknologiutviklingen støtter folks velvære, og vi, som enkeltpersoner og samfunn, må forberede oss med kunnskap og verktøy som passer på helsen vår på en trygg og bærekraftig måte.

Et sunt tilkoblet liv betyr å bruke skjermtiden på en meningsfull måte, å kunne koble fra og ned, ha tid til trening, uforstyrret søvn og tid med våre kjære.

Vi på Samsung har vår egen plattform, S-Health, hvor vi oppmuntrer til et sunnere liv gjennom blant annet å hjelpe våre brukere med deres kosthold, trening og stresshåndtering. Vår nyeste S10:a har blant annet redusert mengden blålys som skjermen utstråler. Av og til er det også viktig å legge teknologien til siden og bare være. Å slå av unødvendige push-varsler og ikke ta med mobilen på soverommet. S10 inkluderer også Googles “Digital Wellbeing”, en funksjon som lar brukeren kartlegge hvordan de bruker smarttelefonen. Dette kan føre til at vi gjør mer bevisste valg om hvor ofte og hvor mye vi bruker vår smarttelefon.

Alt vi gjør, gjør vi med våre brukeres beste interesser i tankene. Vi vil at det vi gjør skal forenkle livene deres – og dette betyr selvfølgelig at de skal ha det så bra som mulig i den opp- og tilkoblede verden som vi lever i i dag.